Skip to main content

2+2 υποψήφιοι για τη διαχείριση των «κόκκινων δάνειων»

Το ενδιαφέρον θα αυξάνεται όσο πλησιάζει ο χρόνος για να γίνει η πρώτη μεταβίβαση μεγάλου «πακέτου» δανείων από ελληνική τράπεζα σε fund.

Τέσσερις αιτήσεις για τη διαχείριση «κόκκινων δανείων» κατατέθηκαν μέχρι σήμερα στην Τράπεζα της Ελλάδας. Οπως πληροφορείται η Voria.gr, πρόκειται για τις γνωστές (KKR, Aqua), αλλά και δύο άγνωστες (η μία, όπως μαθαίνουμε, προέρχεται από τη δικηγορική εταιρεία στενού συγγενικού προσώπου πρώην υπουργού της ΝΔ). Στην Τράπεζα της Ελλάδας όμως εκτιμούν ότι οι αιτήσεις θα αυξηθούν, κρίνοντας από το ενδιαφέρον που επιδεικνύεται, κυρίως από το εξωτερικό. Κι αυτό θα αποδειχθεί στην πράξη όσο πλησιάζει ο χρόνος για να γίνει η πρώτη μεταβίβαση μεγάλου «πακέτου» δανείων από ελληνική τράπεζα σε fund. Κάτι που αναμένεται να γίνει άμεσα.

Στο μεταξύ, η είδηση ότι η Aμάντα Λουίζ Στάβελεϊ εξετάζει επένδυση 2 δισ. δολ, μέσω της PCP Capital, σε μη εξυπηρετούμενα δάνεια ελληνικών τραπεζών, μέσω της συμμετοχής της στο μετοχικό κεφάλαιο της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας, εξέπληξε πολλούς. Η ίδια η Παγκρήτια, δεν το επιβεβαιώνει, ωστόσο επιμένουμε ότι:

α) Η είδηση δημοσιεύτηκε στην ευρωπαϊκή έκδοση της WSJ

β) Η Παγκρήτια Τράπεζα έχει ακόμα ανοικτή τη διαδικασία αύξησης του κεφαλαίου της

γ) Στελέχη της PCP Capital έχουν ήδη εγκατασταθεί, μόνιμα, στην Αθήνα και ξεκίνησαν τις επαφές τους.

Συνεπώς, το πιθανότερο είναι πως η είδηση ισχύει. Αν και η κ. Στάβελει, όπως σας έχουμε ήδη γράψει «κοιτάζει και αλλού».