Skip to main content

7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο

53 νέες προκηρύξεις ανακοινώθηκαν για το 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο όσον αφορά την Έρευνα της ΕΕ .

Ανακοινώθηκαν 53 νέες προκηρύξεις για το 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο για την Έρευνα της ΕΕ . Οι προκηρύξεις καλύπτουν τα προγράμματα: Υγεία, Τρόφιμα, Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών, Νανοεπιστήμες, νανοτεχνολογίες, υλικά και νέες τεχνολογίες παραγωγής, Ενέργεια, Περιβάλλον, Μεταφορές, Κοινωνικο-οικονομικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες, Διάστημα, Ασφάλεια, ΙΔΕΕΣ, Ερευνητικές Υποδομές, Έρευνα για την υποστήριξη των ΜΜΕ, Περιφέρειες της Γνώσης, Ερευνητικό Δυναμικό, Επιστήμη στην Κοινωνία, Διεθνής Συνεργασία.
      
Προκήρυξη για "Συνεργασία" επιχειρήσεων και ερευνητικών οργανισμών 

 

Ανακοινώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας η Δράση "Συνεργασία" για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων και την ενίσχυση της απασχόλησης και της ποιότητας ζωής μέσω της υλοποίησης ερευνητικών έργων. Η Δράση αφορά συμπράξεις επιχειρήσεων με ερευνητικούς οργανισμούς, ΑΕΙ,τεχνολογικούς, δημόσιους κα άλλους φορείς. Η συνολική δημόσια δαπάνη της προκήρυξης ανέρχεται σε 76,1 εκατ. ευρώ (αναμενόμενος συνολικός προϋπολογισμός: 95 εκατ. ευρώ) και οι προτάσεις μπορούν να υποβάλλονται έως τις 16 Οκτωβρίου 2009. Η Δράση "Συνεργασία" χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα" (ΕΠΑΝ ΙΙ) και από Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα του ΕΣΠΑ.  


Δύο νέα ερευνητικά προγράμματα για επιχειρήσεις από τη ΓΓΕΤ


Δύο νέα προγράμματα για δράσεις έρευνας και τεχνολογικής ανάπτυξης στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜΜΕ), συνολικού προϋπολογισμού 54 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας. Το πρώτο αφορά τη χρηματοδότηση έργων που θα ενισχύσουν τη βιομηχανική έρευνα και την πειραματική ανάπτυξη επιχειρήσεων που έχουν ήδη ανεπτυγμένη παραγωγική και εμπορική δραστηριότητα, ενώ το δεύτερο υποστηρίζει νέες επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν την έρευνα και την τεχνολογία. Και τα δύο προγράμματα εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα" (ΕΠΑΝ ΙΙ) και τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα του ΕΣΠΑ.   


 Επιχειρηματικές συναντήσεις για την Υγεία στη MEDICA 2009

 

Forum επιχειρηματικών συναντήσεων στον τομέα της υγείας θα πραγματοποιηθεί στις 19-20 Νοεμβρίου στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας, στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης MEDICA 2009. Το Forum διοργανώνεται από το πανευρωπαϊκό δίκτυο για την ανταγωνιστικότητα και την καινοτομία Enterprise Europe Network, στο οποίο το ΕΚΤ συμμετέχει ως συντονιστής του ελληνικού κόμβου (Enterprise Europe Network-Hellas).  


Επιχειρηματικές συναντήσεις στην έκθεση "ITN, Infrastructure, Telematics and Navigation Expo" 


Φόρουμ επιχειρηματικών συναντήσεων συνδιοργανώνει το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, συντονιστής του δικτύου Enterprise Europe Network-Hellas (http://www.enterprise-hellas.gr/), στις 16 Οκτωβρίου 2009 στο Τορίνο. Το διεθνές Forum b2b επιχειρηματικών συναντήσεων "ITN - Infrastructure, Telematics & Navigation" πραγματοποιείται στο πλαίσιο της έκθεσης ΙΤΝ.  

  
Η ευρυζωνική Ελλάδα στον χάρτη από την ΕΕΤΤ 

 

Τον δικτυακό της τόπο για την Ευρυζωνικότητα ανανέωσε πρόσφατα η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (EETT). Πρόκειται για το www.broadband.gr το οποίο, μεταξύ άλλων χρήσιμων πληροφοριών για το ευρυζωνικό Internet στην Ελλάδα, διαθέτει πλέον και ένα πρωτότυπο χρηστικό εργαλείο: το Γεωγραφικό Σύστημα Ευρυζωνικότητας που χαρτογραφεί την κάλυψη ευρυζωνικών υπηρεσιών της χώρας μας.  

 

Ισπανική εφεύρεση για την αυτόματη απενεργοποίηση ηλεκτρικών συσκευών


Μια καινοτόμος εφεύρεση που απενεργοποιεί αυτόματα τις οικιακές ηλεκτρικές συσκευές που βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής, μειώνοντας έτσι τόσο την κατανάλωση ρεύματος όσο και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα, ανέπτυξαν ερευνητές από το Technical University of Catalonia. Η εφεύρεση μπορεί να εφαρμοστεί στις υφιστάμενες συσκευές, αλλά και σε νέα προϊόντα της αγοράς, και αναμένεται να μειώσει την οικιακή κατανάλωση ρεύματος έως και 20%.   


Ευρωπαϊκά Επιχειρηματικά Βραβεία 2009/2010


Την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας ως πρωταρχικού παράγοντα για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης και την παραγωγή πλούτου αναγνωρίζουν και επιβραβεύουν τα Ευρωπαϊκά Επιχειρηματικά Βραβεία της ΕΕ. Και φέτος, για τέταρτη φορά, ο πανευρωπαϊκός διαγωνισμός θα αναδείξει τους πιο επιτυχημένους φορείς προώθησης των επιχειρήσεων και τις βέλτιστες πολιτικές και πρακτικές για την επιχειρηματικότητα σε τοπικό περιφερειακό επίπεδο.  

  
Οδηγός για "πράσινες" μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις


Ένα εγχειρίδιο για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να αναπτύξουν "πράσινες" επιχειρηματικές δράσεις ολοκλήρωσε και διαθέτει δωρεάν σε ηλεκτρονική μορφή το Φόρουμ Επιχειρηματικότητας του Εθνικού Παρατηρητηρίου για τις Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις (ΜΜΕ) του ΕΟΜΜΕΧ.