Σάββατο 21 Ιουλίου 2018
x

82Η ΔΕΘ: ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕ Η ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ ΜΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΚΙΝΕΖΟΥΣ

Με ποιους συναντήθηκε η υπουργός Τουρισμού και εκπρόσωποι του υπουργείου κατά τη διάρκεια της 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Συνεχόμενες συναντήσεις με φορείς του τουρισμού και με εκπροσώπους των 13 Περιφερειών της χώρας, είχαν η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, και οι γενικοί γραμματεία του υπουργείου, στην 82η ΔΕΘ, όπου υπουργείο και ο ΕΟΤ συμμετείχαν με περίπτερο. 

Συγκεκριμένα, η Έλενα Κουντουρά, η Γενική Γραμματέας Τουρισμού Ευρυδίκη Κουρνέτα, ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Γιώργος Τζιάλλας, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΟΤ  Χαράλαμπος Καρίμαλης και ο  Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Κώστας Τσέγας συναντήθηκαν, μεταξύ άλλων, με τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης κ. Ανδρέα Μανδρινό και τον Γενικό Γραμματέα, κ. Σωκράτη Κίρτσιο, με τους οποίους συζητήθηκε η αύξηση των διανυκτερεύσεων και οι προτεραιότητες στην περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη.

Επίσης, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, έγινε εκτενής συζήτηση με ομάδα νέων επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στον χώρο των τουριστικών καταλυμάτων. Η προώθηση του οινοτουρισμού αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης με το Γενικό Διευθυντή Οινοπαραγωγών Βορείου Ελλάδος κ. Γιάννη Αλμπάνη, αναφέρει η ίδια ενημέρωση.

Η κα. Κουντουρά επισκέφθηκε το ΙΕΚ Τουρισμού Θεσσαλονίκης όπου ενημερώθηκε για τα θέματα της σχολής και στη συνέχεια επισκέφθηκε την Περιφερειακή Διεύθυνση Τουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας του Υπουργείου.

Στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε ειδική εκδήλωση που συνδιοργάνωσε η Enterprise Greece και ο ΕΟΤ στο πλαίσιο της συμμετοχής της Κίνας ως τιμώμενη χώρα στη ΔΕΘ, όπου συναντήθηκαν φορείς και επιχειρηματίες των δύο χωρών.

Τους προσκεκλημένους υποδέχθηκαν ο Υπουργός  Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου και η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης  κ. Στέργιος Πιτσιόρλας, ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Αλέξης Χαρίτσης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Enterprise Greece, κ. Χρήστος Στάικος, και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Ηλίας Ξανθάκος,  ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΟΤ κ. Χαράλαμπος Καρίμαλης και ο  Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Κώστας Τσέγας.

Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Τζέφρι Πάιατ, τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση και, όπως αναφέρει η ίδια ανακοίνωση, αναφέρθηκε στις προοπτικές που ανοίγονται για το 2018, όπου τιμώμενη χώρα της 83ης ΔΕΘ είναι οι ΗΠΑ. Τόνισε, συνεχίζει η ενημέρωση, τη μεγάλη επιτυχία του ελληνικού τουρισμού και το τεράστιο ενδιαφέρον από αμερικανικές εταιρείες να επενδύσουν στην ελληνική τουριστική αγορά.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ