Skip to main content

Άδειες: Λήγει σήμερα η προθεσμία για την α' δόση των υπερθεματιστών

Τα δύο σχήματα που απομένει να καταβάλουν την πρώτη από τις τρεις δόσεις είναι αυτά των Κυριακού (ΑΝΤ1) και του Καλογρίτσα

Εκπνέει σήμερα η προθεσμία για την καταβολή της πρώτης από τις τρεις δόσεις για την απόκτηση τηλεοπτικής άδειας πανελλαδικής εμβέλειας γενικού περιεχομένου.

Ήδη, την Παρασκευή το πρωί η πλευρά Αλαφούζου κατέβαλε στη ΦΑΕ Πειραιά το ποσό των 14.533.333,34 ευρώ, που αντιστοιχεί στο ένα τρίτο των 43,6 εκατ. ευρώ τα οποία προσέφερε για να αποκτήσει την πρώτη άδεια που δημοπρατήθηκε.

Το μεσημέρι της Παρασκευής ακολούθησε η πλευρά Μαρινάκη, που κατέθεσε στη ΔΟΥ Πλοίων Πειραιά 24.633.333,34 ευρώ (για συνολική προσφορά 73,9 εκατ. ευρώ), για την τέταρτη άδεια του διαγωνισμού.

Για τη δεύτερη άδεια έχει «υπερθεματίσει» προσωρινά το σχήμα Κυριακού, που θα πρέπει μέχρι το απόγευμα να καταβάλει 25.300.000 ευρώ (το ένα τρίτο των 75,9 εκατ. ευρώ της προσφοράς).

Τέλος, το σχήμα συμφερόντων Β. Καλογρίτσα θα πρέπει επίσης μέχρι το απόγευμα να καταβάλει 17.533.333,34 ευρώ (από τα 52,6 εκατ. ευρώ της δικής του προσφοράς) για την τρίτη άδεια, με τις τις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών περί πλημμελούς ελέγχου του «πόθεν έσχες» του επιχειρηματία και περί των δανείων που λάμβανε από την Τράπεζα Αττικής να εγείρουν θύελλα αντιδράσεων σχετικά με την εγκυρότητα του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως προβλέπει η παράγραφος 8.4 της προκήρυξης, σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης καταβολής οποιασδήποτε εκ των επόμενων δόσεων του τιμήματος «ανακαλείται αυτοδικαίως η χορηγηθείσα άδεια».