Skip to main content

Αδυνατεί να πληρώσει για την αποφυλάκισή του ο Τσοχατζόπουλος

Το ποσό της χρηματικής εγγύησης φτάνει τα 200.000 ευρώ ενώ το δικαστήριο απέρριψε αίτημα των συνηγόρων του πρώην υπουργού για μείωση των χρημάτων.

Πρακτικά ανεφάρμοστη φαίνεται να είναι η απόφαση του δικαστηρίου για την αποφυλάκιση του Άκη Τσοχατζόπουλου καθώς ο πρώην υπουργός δεν διαθέτει τα 200.000 ευρώ, που επιβάλλεται να πληρώσει ως χρηματική εγγύηση

Συγκεκριμένα, οι περιοριστικοί όροι που επιβλήθηκαν για την αποφυλάκιση του κ.Τσοχατζόπουλου είναι:
   -  καταβολή χρηματικής εγγύησης 200.000 ευρώ,
   -  απαγόρευση εξόδου από τη χώρα,
   -  παράδοση διαβατηρίου και ταυτότητας,
   -  απαγόρευση χρήσης πλωτών και εναέριων μέσων,
   -  μόνιμη διαμονή του σε γνωστή διεύθυνση
   -  υποχρεωτική εμφάνιση στο ΑΤ της περιοχής του δύο φορές τον μήνα.

«Καθίσταται η απόφαση σας ανεφάρμοστη. Εφόσον δεν μπορεί να καταβληθεί η εγγυοδοσία επιστρέφει στις φυλακές» τόνισε ο συνήγορος του πρώην υπουργού, Λεωνίδα Κοτσαλή.

«Αν επιστρέψει στη φυλακή και αν μέχρι να βρούμε τα χρήματα συμβεί το ανεπανόρθωτο, δεν είναι τεράστια ευθύνη για όλους;», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επίσης συνήγορός του Γιάννης Παγορόπουλος.

Παρότι οι συνήγοροι του κ. Τσοχατζόπουλου ζήτησαν μείωση του ποσού της εγγύησης και χρόνο για την αποπληρωμή του ποσού, το δικαστήριο απέρριψε τα αιτήματα τους.

Σημειώνεται ότι την αποφυλάκισή του κ. Τσοχατζόπουλου με περιοριστικούς όρους πρότεινε η εισαγγελέας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, κρίνοντας ότι πρέπει να ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής του για λόγους υγείας.

Όπως υποστήριξε η ίδια, η υγεία του κατηγορουμένου κινδυνεύει με υπέρμετρη και ανεπανόρθωτη βλάβη.