Skip to main content

Αέρας ανανέωσης σε δύο σχολεία από την Coca-Cola Τρία Έψιλον

Μεγάλη η κινητοποίηση των δύο σχολικών κοινοτήτων που διακρίθηκαν στην ψηφοφορία για το πρόγραμμα «Το Σχολείο που Θέλεις».

Μυρωδιά φρέσκιας μπογιάς και καινούριου ξύλου θα αποπνέει το 14ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης εντός ολίγων ημερών μόλις ανοίξει, ανακαινισμένο πλέον, τις πόρτες του σε παλιούς και νέους μαθητές.

Δέντρα, παγκάκια, φροντισμένα γήπεδα, καινούριες πόρτες και καλογυαλισμένες βρύσες θα είναι από τα πρώτα πράγματα που θα αντικρίσουν οι μαθητές μόλις μπουν στον σχολικό τους χώρο. Στη συνέχεια, θα περιηγηθούν στους νέους διαδρόμους και τις ανακαινισμένες αίθουσες, που θα τους γεμίσουν με όρεξη για τη νέα σχολική χρονιά. Παρόμοια εμπειρία θα έχουν στο επόμενο διάστημα και τα μέλη της κοινότητας του 87ου Δημοτικού Σχολείου, που και αυτό με τη σειρά του θα περάσει από ριζικό makeover.

Αυτή η εικόνα, ενός καλαίσθητου, καθαρού και ασφαλούς σχολικού περιβάλλοντος ήταν άλλωστε το κίνητρο πίσω από την αξιέπαινη προσπάθεια που κατέβαλαν τον Ιούλιο μαθητές, γονείς και δάσκαλοι των δύο σχολείων για να διακριθούν στη ψηφοφορία της Coca-Cola Τρία Έψιλον για το πρόγραμμα «Το Σχολείο που Θέλεις», με έπαθλο την ανακαίνιση του σχολικού χώρου που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους.

Η κινητοποίηση των δύο σχολικών κοινοτήτων ήταν τόσο μεγάλη που η συμμετοχή στην ψηφοφορία φέτος ήταν τριπλάσια από κάθε άλλη χρονιά, γεγονός που οδήγησε την Coca-Cola Τρία Έψιλον να τροποποιήσει τον αρχικό σχεδιασμό της και να ανακαινίσει όχι μόνο το πρώτο σε ψήφους σχολείο, το 14ο Γυμνάσιο αλλά και το δεύτερο, το 87ο Δημοτικό. Τα σχολεία επιστράτευσαν όλη τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους ώστε να πετύχουν τον στόχο τους: δημιούργησαν βίντεο, τύπωσαν και τοιχοκόλλησαν αφίσες, έφτιαξαν μπλουζάκια, έγραψαν τραγούδια ενώ βγήκαν μέχρι και στη Νέα Παραλία για να ενημερώσουν τους υπόλοιπους Θεσσαλονικείς για την ψηφοφορία και να τους πείσουν να επιλέξουν το δικό τους σχολείο. Όλη η διαδικασία της ψηφοφορίας μετατράπηκε σε γιορτή για την πόλη της Θεσσαλονίκης!

Η Coca-Cola Τρία Έψιλον, μελετώντας τις ανάγκες των σχολείων σε συνεργασία με την αρμόδια τεχνική ομάδα και τη σχολική κοινότητα, προχωρά στις επισκευαστικές εργασίες που απαιτούνται, για την ανακαίνισή τους ώστε μαθητές και καθηγητές να έχουν ένα ασφαλέστερο, πιο όμορφο και πιο λειτουργικό σχολείο, να έχουν «Το Σχολείο που Θέλουν». Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι στις εργασίες περιλαμβάνονται η μόνωση τμημάτων των κτηρίων, η αναμόρφωση των αύλειων χώρων με τη φύτευση δέντρων, την ανακαίνιση του χώρου του κυλικείου ενώ τα ειδικά συνεργεία θα κατασκευάσουν παγκάκια, θα επισκευάσουν όλα τα σκουριασμένα κάγκελα, θα βάψουν εκ νέου τα γήπεδα και θα προσθέσουν δύο τέρματα ποδοσφαίρου. Στο εσωτερικό των κτηρίων, η ομάδα της ανακαίνισης θα αντικαταστήσει τις πόρτες, τα φωτιστικά αλλά και τα καλοριφέρ που έχουν χαλάσει ή φθαρεί, θα προσθέσει μια μεταλλική κουπαστή ενώ θα ανακαινίσει και τα WC των Μαθητών. Τέλος, στο πλαίσιο των εργασιών θα βαφτούν τα σχολεία και θα γίνουν και όποιες άλλες επισκευές είναι απαραίτητες.

Συγχαρητήρια αξίζουν, εκτός από τα νικητήρια Σχολεία και στα υπόλοιπα 18 Σχολεία από τους Δήμους Θεσσαλονίκης, Κορδελιού-Ευόσμου και Πυλαίας-Χορτιάτη, που συμμετείχαν στο πρόγραμμα και ευαισθητοποίησαν την τοπική κοινωνία με κίνητρο το καλύτερο για τα παιδιά τους. Η εταιρεία, όπως κάθε χρόνο θα επιβραβεύσει την προσπάθειά τους προσφέροντας τους δωροεπιταγές για την κάλυψη πρακτικών αναγκών τους σε εξοπλισμό.

Το πρόγραμμα «Το Σχολείο που θέλεις»

Το πρόγραμμα «Το Σχολείο που θέλεις» υλοποιείται εδώ και 6 χρόνια από την Coca-Cola Τρία Έψιλον σε συνεργασία με τους Δήμους, τους εκπαιδευτικούς και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων. Σκοπός του να ανταποκριθεί στις αυξημένες τοπικές ανάγκες για τη βελτίωση των σχολικών υποδομών αναλαμβάνοντας τη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση σχολικών κτιρίων σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Μέχρι σήμερα έχουν ανακαινιστεί 13 σχολικά κτήρια, σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, μέσα από μία συνολική επένδυση άνω των 1,1 εκ. ευρώ, με στόχο τη βελτίωση της σχολικής καθημερινότητας για περισσότερους από 4.500 μαθητές και εκπαιδευτικούς κάθε χρόνο.

Δείτε περισσότερα στο website gr.coca-colahellenic.com

Και στο Facebook