Skip to main content

Αέρας ανανέωσης στη ΝΔ Θεσσαλονίκης μέσω του Μητρώου Στελεχών

Λίγα τα γνωστά πρόσωπα, πάρα πολλά τα νέα στελέχη που θέλουν να ενταχθούν στο Μητρώο Στελεχών της ΝΔ, παίρνοντας θέση για τις επόμενες εκλογές.

Τοπικά στελέχη και πολιτευτές, αλλά και επιστήμονες και ελεύθεροι επαγγελματίες, οι περισσότεροι νέοι σε ηλικία, συνθέτουν την ανθρωπογεωγραφία των συμμετεχόντων στη χτεσινή εκδήλωση της ΝΔ για το Μητρώο Στελεχών (δηλαδή τους ανθρώπους που θα αποτελέσουν και τη δεξαμενή για να στελεχώσουν την κρατική μηχανή σε θέσεις ευθύνης σε μια κυβέρνηση ΝΔ και να είναι υποψήφιοι βουλευτές στα ψηφοδέλτια του κόμματος), παρουσία του προέδρου του κόμματος, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη Θεσσαλονίκη.

Περίπου 400 άτομα παραβρέθηκαν στη χτεσινή εκδήλωση, που αφορούσε στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, και το ευχάριστο, όπως έλεγαν κομματικά στελέχη, είναι ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι γνωστοί στο ευρύ κοινό. Τα πολλά καινούργια πρόσωπα χαροποίησαν το κομματικό επιτελείο, αφού αφενός δείχνουν, όπως τόνιζαν, ότι υπάρχουν σημαντικές δυνατότητες ανανέωσης, αφετέρου δίνουν σημαντικές επιλογές τόσο για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων, όσο και για τη στελέχωση του κρατικού μηχανισμού και τις αλλαγές σε πρόσωπα στο κόμμα.

Η χτεσινή διαδικασία δεν αφορούσε στους βουλευτές και τους πολιτευτές (παρότι είχαν προσκληθεί), αλλά στελέχη που υπέβαλαν αίτηση για να ενταχθούν στο Μητρώο Στελεχών. Γι' αυτό και οι παρουσίες βουλευτών και πολιτευτών που συμμετείχαν στα ψηφοδέλτια των προηγούμενων εκλογών σε Α' και Β' Θεσσαλονίκης ήταν περιορισμένες. Όπως διευκρίνιζαν από το κομματικό επιτελείο της ΝΔ, τα συγκεκριμένα στελέχη θα κληθούν σε επόμενη φάση της αξιολόγησης, που είναι σε εξέλιξη.

Όπως διευκρίνιζε το επικοινωνιακό επιτελείο Μητσοτάκη, «η διαδικασία αυτή εξαιρεί τους πολιτευτές, οι οποίοι αξιολογούνται στην πλατφόρμα αξιολόγησης βουλευτών – πολιτευτών».

Σύμφωνα με τα στοιχεία του κόμματος περίπου 5.000 άτομα πανελλαδικά υπέβαλαν αιτήσεις για να ενταχθούν στο Μητρώο Στελεχών. Από την πρώτη αξιολόγηση προκρίθηκαν 900 – 1.000 άτομα στη δεύτερη φάση για Αθήνα και νότια Ελλάδα και περίπου 400 για Θεσσαλονίκη και Μακεδονία. Όλοι αυτοί θα περάσουν από προσωπικές συνεντεύξεις, ώστε στο τέλος να προκύψουν εκείνοι που θα ενταχθούν στο Μητρώο. Από αυτή τη δεξαμενή θα προκύψουν και τα ονόματα στις εκλογικές λίστες της ΝΔ (ανάλογη διαδικασία θα γίνει για νυν βουλευτές και πολιτευτές), οι άνθρωποι που θα στελεχώσουν τον κομματικό μηχανισμό για να τον ανανεώσουν ουσιαστικά και πιθανώς οι υποψήφιοι επικεφαλής οργανισμών και φορέων της κρατικής μηχανής αν και όποτε η ΝΔ γίνει κυβέρνηση.

Ονόματα

Το παρών στη χτεσινή εκδήλωση έδωσαν –μεταξύ άλλων- ο ευρωβουλευτής, Θοδωρής Ζαγοράκης, οι βουλευτές Σταύρος Καλαφάτης, Κώστας Γκιουλέκας, Σάββας Αναστασιάδης και Γιώργος Βαγιωνάς. Επίσης, παρόντες ήταν οι Γιάννης Ιωαννίδης, Βίκυ Ευταξά και Ζήσης Ιωακείμοβιτς.

Πολιτευτές και γνωστά στελέχη που συμμετείχαν ήταν η Βίκυ Νάκου, ο Φάνης Παπάς, ο Κώστας Γιουτίκας, ο Πάρης Τσογκαρλίδης, η Ανατολή Κωνσταντινίδου, η Σοφία Αλατζά και η Νατάσα Σωτηριάδου, αλλά και ο καθηγητής, Σπύρος Λίτσας.