Skip to main content

Αφγανική ενδυμασία επιβάλει το Ισλαμικό Κράτος στους άντρες στη Ράκα

Ο «ενδυματολόγικος κώδικας» επιβάλλεται ώστε οι τζιχαντιστές να μπορούν να αναμιγνύονται εύκολα με τους κατοίκους της πόλης.

Το Ισλαμικό Κράτος υποχρεώνει πλέον τους άνδρες στη Ράκα, το προπύργιό του στη Συρία, να ντύνονται με την ίδια στολή που φορούν οι τζιχαντιστές ώστε να διευκολύνονται αυτοί οι τελευταίοι να αναμιγνύονται με τους κατοίκους της πόλης, υποστήριξε σήμερα ένας ακτιβιστής.

«Εδώ και περισσότερες από δύο εβδομάδες το Νταές (IK) έχει επιβάλει την αφγανική ενδυμασία» (σ.σ. μια μακριά πουκαμίσα που φτάνει μέχρι τα γόνατα και ένα υφασμάτινο παντελόνι) είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Άμπου Μοχάμεντ, της οργάνωσης "Η Ράκα σφαγιάζεται σιωπηλά". «Όποιος δεν υπακούει φυλακίζεται και του επιβάλλεται πρόστιμο», πρόσθεσε.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, ο συνασπισμός των Κούρδων και των Αράβων ανταρτών, πλησιάζουν το τελευταίο διάστημα στη Ράκα, με την υποστήριξη αεροπορικών επιχειρήσεων από τον διεθνή συνασπισμό που μάχεται τους τζιχαντιστές υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Οι τζιχαντιστές πιστεύουν ότι αν όλοι φορούν τα ίδια ρούχα «θα είναι δυσκολότερο για τα αεροσκάφη (του διεθνούς συνασπισμού) και τις κουρδικές δυνάμεις να ξεχωρίσουν τους μαχητές από τους πολίτες», εξήγησε ο ακτιβιστής.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επιβεβαίωσε, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, την ύπαρξη αυτού του νέου «ενδυματολογικού κώδικα».