Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018
x

ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ: ΕΠΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟ ΑΦΓΑΝΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ

ο στρατιώτης που άνοιξε πυρ σκοτώθηκε και ένας άλλος συνάδελφός του τραυματίστηκε, σύμφωνα με μια ανακοίνωση της νατοϊκής δύναμης.

Επτά Αμερικανοί στρατιώτες τραυματίες είναι ο απολογισμός της επίθεσης με πυρά που δέχθηκαν από Αφγανό στρατιώτη χθες σε βάση στο βόρειο Αφγανιστάν.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, πρόκειται για τη δεύτερη επίθεση «εκ των έσω» που καταγράφηκε μέσα σε μία εβδομάδα εναντίον στελεχών των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, καθώς επίκειται η ανακοίνωση της αποστολής ενισχύσεων στη χώρα από το Πεντάγωνο.

Ο στρατιώτης που άνοιξε πυρ σκοτώθηκε και ένας άλλος συνάδελφός του τραυματίστηκε, σύμφωνα με μια ανακοίνωση της νατοϊκής δύναμης.

Η διοίκηση της δύναμης του NATO στο Αφγανιστάν, η οποία αριθμεί 13.000 άνδρες, εκ των οποίων οι 8.400 είναι Αμερικανοί, ανέφερε ότι «επτά μέλη των αμερικανικών δυνάμεων τραυματίστηκαν» και διακομίστηκαν σε νοσοκομείο για τους προσφερθούν ιατρικές φροντίδες.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η επίθεση διαπράχθηκε περί τις 14:00 τοπική ώρα (12:30 ώρα Ελλάδας) στη βάση Σαχίν, μια από τις σημαντικότερες στο Αφγανιστάν, περίπου δέκα χιλιόμετρα από τη Μαζάρ-ι-Σαρίφ, όπου σταθμεύει το 209ο σώμα στρατού.

Οι ισλαμιστές αντάρτες Ταλιμπάν χαιρέτισαν την πράξη αυτή ενός «πατριώτη στρατιώτη», χωρίς πάντως να διευκρινίσουν εάν ο στρατιώτης ανήκε στις τάξεις τους.

(Φωτογραφία αρχείου)
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ