Skip to main content

Αφγανιστάν: Οργή πολιτών για τις επιθέσεις των τελευταίων εβδομάδων

Η τελευταία μιας σειράς επιθέσεων πραγματοποιήθηκε με παγιδευμένο με εκρηκτικά ασθενοφόρο στην καρδιά της πρωτεύουσας στην Καμπούλ.

Την οργή των Αφγανών έχουν προκαλέσει οι συνεχόμενες επιθέσεις στην Καμπούλ όπου το επίπεδο συναγερμού παραμένει υψηλό μετά και την αιματηρή βομβιστική επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα 95 άτομα να σκοτωθούν και ακόμα 191 να τραυματιστούν. Με αναρτήσεις τους στο διαδίκτυο υποστηρίζουν ότι οι αρχές δεν έχουν λάβει ικανοποιητικά μέτρα ασφαλείας.

Η τελευταία μιας σειράς επιθέσεων πραγματοποιήθηκε με παγιδευμένο με εκρηκτικά ασθενοφόρο στην καρδιά της πρωτεύουσας και συγκεκριμένα σε ένα δρόμο που υποτίθεται ότι ένας από τους καλύτερα φυλασσόμενους στην Καμπούλ καθώς εκεί βρίσκονται πολλά κυβερνητικά κτήρια, τα γραφεία ξένων διπλωματικών αντιπροσωπειών και δύπ πρεσβείες.

Η επίθεση του Σαββάτου, για την οποία ανέλαβαν την ευθύνη οι Ταλιμπάν ήταν μία από τις σφοδρότερες που έχουν πλήξει την Καμπούλ τα τελευταία χρόνια και η τρίτη μέσα σε μία εβδομάδα, μετά από την επίθεση στο ξενοδοχείο Intercontinental και εκείνη κατά της ΜΚΟ Save The children στην Τζαλαλαμπάντ.