Skip to main content

Αφοί Καρυπίδη: Ανεστάλη η αίτηση στο 99, πληρώνονται οι εργαζόμενοι

Ανακλήθηκε η αίτηση υπαγωγής της Αφοί Καρυπίδη στο άρθρο 99. Συμφωνία με τη Μαρινόπουλος, πληρώθηκαν οφειλές 1,8 εκατ. ευρώ στους εργαζόμενους.

Σε ανάκληση της αίτησης υπαγωγής στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα (δείτε εδώ) προχώρησε η εταιρεία Αφοί Καρυπίδη, που λειτουργεί τα 131 σούπερ μάρκετ της πρώην αλυσίδας Αρβανιτίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία κατέληξε σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με την Μαρινόπουλος, που αποτελεί τον μεγαλύτερο προμηθευτή της, για τα 30 εκατ. ευρώ που αξίωνε στο πλαίσιο της συμφωνίας των δύο εταιρειών για το split.

Όπως αναφέρουν πηγές της διοίκησης, μετά τη συμφωνία, η Αφοί Καρυπίδης προχωράει στην αποπληρωμή χρεών προς τους εργαζόμενους (σε πρώτη φάση μισθός Ιανουαρίου, επίδομα άδειας 2015 και δώρο Πάσχα) συνολικού ύψους 1,8 εκατ. ευρώ.

Νωρίτερα σήμερα πάντως εργαζόμενοι της αλυσίδας σούπερ μάρκετ πραγματοποίησαν νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υποκατάστημα επί της Καρόλου Ντηλ στη Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας:

H εταιρεία Αφοί Καρυπίδης ανακοινώνει την ανάκληση κάθε διαδικασίας σχετιζόμενης με την υπαγωγή στη διαδικασία εξυγίανσης.του άρθρου 99.

Η κίνηση της διαδικασίας αυτής προήλθε απο ατυχή χειρισμό κατά την ένταση της διαπραγμάτευσης με την Μαρινόπουλος για τις σοβαρές οφειλές της προς την Αφοί Καρυπίδης.

Η διαπραγμάτευση που συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς δημιουργεί προϋποθέσεις περαιτέρω καλής συνεργασίας και κατάληξης,αλλά ανεξάρτητα απο την έκβασή της η Αφοί Καρυπίδης, η οποία ήδη κατέβαλε στους εργαζόμενους μισθό και δώρο Πάσχα θα συνεχίσει την δυναμική επιχειρηματική πορεία της.

Στα πλαίσια αυτά ευχαριστεί και διαβεβαιώνει τους εργαζόμενους ότι θα είναι με συνέπεια στο πλευρό τους εκπληρώνοντας τις υποχρεώσεις της και αντιμετωπίζοντας τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν απο την μη έγκαιρη καταβολή των οφειλών της Μαρινόπουλος προς την Αφοί Καρυπίδης.