Skip to main content

Άφιξη «μυστηριώδους» απευθείας πτήσης από Πιονγιάνγκ στη Σιγκαπούρη

Η σπάνια πτήση προσγειώθηκε πριν από την αναμενόμενη άφιξη του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν για τη διάσκεψη με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Μία σπάνια απευθείας πτήση από την Πιονγιάνγκ προσγειώθηκε σήμερα στην Σιγκαπούρη, πριν από την αναμενόμενη άφιξη του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, για την διάσκεψη με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο πρόεδρος Τραμπ κι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας αναμένεται ότι θα συζητήσουν την λήξη της διεθνούς απομόνωσης της Πιονγιάνγκ, αλλά και τον τερματισμό εξέλιξης του βορειοκορεατικού πυρηνικού προγράμματος.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η άφιξη ενός αεροσκάφους Airbus 330 στο αεροδρόμιο Τσανγκί, ενίσχυσε τις υποψίες ότι έφτασε στην Σιγκαπούρη μία αντιπροσωπεία αποτελούμενη από Βορειοκορεάτες αξιωματούχους, προκειμένου να ενισχύσει την ομάδα προπαρασκευής της επίσκεψης υπό τον στενό συνεργάτη του Κιμ, Κιμ Τσανγκ Σον, που βρίσκονταν για συνομιλίες στην Σιγκαπούρη.

Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ αναμένεται να φτάσει στο αεροδρόμιο Τσανγκί, αύριο, σύμφωνα με δήλωση που έκανε την Παρασκευή στο Reuters, πηγή που εμπλέκεται στην προετοιμασία του ταξιδιού.

Αυξημένα μέτρα ασφάλειας εφαρμόζονται σε ξενοδοχείο ( St. Regis hotel) στο κέντρο της Σιγκαπούρης, που είναι ένα από τα ξενοδοχεία στα οποία αναμένεται να διαμείνουν οι δύο ηγέτες.