Skip to main content

Αυστρία: Ένα καλοκαίρι - ρεκόρ για τον τουρισμό στην Ελλάδα

Τα δημοσιεύματα των αυστριακών εφημερίδων Kronen Zeitung και Die Presse αναφέρουν πως μέχρι και 30 εκατ. επισκέπτες αναμένονται φέτος στην Ελλάδα

Σε ένα «καλοκαίρι-ρεκόρ» για τον τουρισμό στην Ελλάδα αναφέρονται σε σχετικά δημοσιεύματά τους, τόσο η μεγαλύτερης κυκλοφορίας αυστριακή Kronen Zeitung όσο και η θεωρούμενη ως η πλέον έγκυρη Die Presse.

«Σε εκτίναξη στα ύψη οι διακοπές στην Ελλάδα», τιτλοφορεί το δημοσίευμά της η Kronen Zeitung, στο οποίο υπογραμμίζεται πως η χώρα μας ελπίζει σε ένα νέο «καλοκαίρι-ρεκόρ», με έως και 30 εκατομμύρια επισκέπτες, κατά 10% περισσότερους από πέρυσι, με τους Γερμανούς, και προπάντων τους Αυστριακούς, τους Γάλλους και τους Βρετανούς, να έχουν κάνει ήδη τις κρατήσεις τους. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Ελλάδα επωφελείται από την κατάσταση ανασφάλειας στην Τουρκία και στην Αίγυπτο, ωστόσο η διάθεση δεν είναι τόσο «ανέφελη», καθώς πολλοί ξενοδόχοι παραπονούνται για την αύξηση του ΦΠΑ από το 13% στο 24%, που μόνον εν μέρει μπορούν να τη μεταφέρουν στους επισκέπτες.

Για «καλοκαίρι-ρεκόρ στην Ελλάδα» κάνει λόγο στον τίτλο εκτενούς δημοσιεύματος της η Die Presse, σημειώνοντας στον υπότιτλο πως «η χώρα στα νότια της Ευρώπης αναμένει για αυτή τη χρονιά μία εκτίναξη στον αριθμό των τουριστών, τέτοια που δεν υπήρξε εδώ και δεκαετίες».

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται πως, έπειτα από τη χρονιά-ρεκόρ το 2016, με περίπου 27,5 εκατομμύρια τουρίστες, ο αριθμός των επισκεπτών της Ελλάδας μπορεί να ανέλθει φέτος έως και στα 30 εκατομμύρια.