Skip to main content

Αυστρία: Την απαγόρευση της μπούρκας σχεδιάζει η κυβέρνηση

Στην Αυστρία οι πολίτες της οποίας είναι κατά πλειονότητα καθολικοί, ζουν περίπου 600.000 μουσουλμάνοι, επί συνόλου πληθυσμού 8,7 εκατομμυρίων.

Την απαγόρευση της μπούρκας και όλων των ενδυμάτων που φορούν οι μουσουλμάνες για να καλύπτουν το πρόσωπό τους, σχεδιάζει η κυβέρνηση συνασπισμού της Αυστρίας.

«Πιστεύουμε σε μια ανοιχτή κοινωνία η οποία βασίζεται στην ανοιχτή επικοινωνία. Τα πέπλα που καλύπτουν ολόκληρο το σώμα αντίκεινται σε αυτό και κατά συνέπεια θα απαγορευθούν», υποστηρίζει επισήμως η κυβέρνηση, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Πρόκειται για μια ενέργεια που έχει πιθανό στόχο την ανάσχεση της ανόδου του αντιμουσουλμανικού, ακροδεξιού Κόμματος των Ελεύθερων (FPO), το οποίο καταλαμβάνει την πρώτη θέση στις δημοσκοπήσεις εδώ και μήνες, καθώς μοιάζει να ενισχύθηκε εξαιτίας των ανησυχιών των Αυστριακών μετά την έλευση ενός εκατομμυρίου και πλέον προσφύγων και μεταναστών στην Ευρώπη τα τελευταία δύο χρόνια.

Τον περασμένο μήνα, ο υποψήφιος του FPΟ ηττήθηκε με πολύ μικρή διαφορά στις προεδρικές εκλογές.

Στην Αυστρία, οι πολίτες της οποίας είναι κατά πλειονότητα καθολικοί, ζουν περίπου 600.000 μουσουλμάνοι, επί συνόλου πληθυσμού 8,7 εκατομμυρίων.

Να σημειωθεί ότι τον περασμένο μήνα και η Άνγκελα Μέρκελ είχε ταχθεί ανοιχτά υπέρ του συγκεκριμένου μέτρου. «Η πλήρης κάλυψη του προσώπου πρέπει να απαγορευθεί, όπου είναι νομικά δυνατό», είχε δηλώσει η Γερμανίδα καγκελάριος.