Skip to main content

Αυτό είναι το βίντεο από την επίθεση που έκανε ο Ρουβίκωνας στο ΣτΕ

Οι δράστες φαίνεται πως είχαν διακριτούς ρόλους, καθώς κάποιοι εισβάλουν στο κτήριο ενώ άλλοι σπεύδουν στα παράθυρα του ισογείου και αρχίζουν να σπάνε

Βίντεο από την έφοδο του «Ρουβίκωνα» στο Συμβούλιο της Επικρατείας έδωσαν στη δημοσιότητα οι αντιεξουσιαστές.

Το υλικό εικονίζει δεκάδες κρανοφόρους, που είναι οπλισμένοι με ρόπαλα και λοστούς, να προσεγγίζουν ομαδικά την έδρα του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου μέσω ενός παράδρομου, χωρίς να συναντήσουν την παραμικρή αντίσταση.

Οι δράστες φαίνεται πως είχαν διακριτούς ρόλους, καθώς κάποιοι εισβάλουν στο κτήριο ενώ άλλοι σπεύδουν στα παράθυρα του ισογείου.

«Είμαστε από Ρουβίκωνα, κάτσε εκεί που είσαι!», είπαν τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας στον μοναδικό αστυνομικό που βρισκόταν στο Συμβούλιο της Επικρατείας χθες το απόγευμα και στη συνέχεια τα έκαναν γυαλιά καρφιά.

Σε μια ακόμα ένδειξη ότι πρόκειται για καλά προετοιμασμένη ενέργεια, κάποιοι κρανοφόροι φαίνεται να περιμένουν έξω από το προαύλιο του ΣτΕ, ως ομάδα περιφρούρησης.

Στο τέλος οι δράστες πετούν μπουκάλια με μαύρη λαδομπογιά στην πρόσοψη του κτηρίου και αποχωρούν ανενόχλητοι, περπατώντας, ακόμα και διασχίζοντας τον δρόμο.

Η εισβολή πραγματοποιήθηκε την ώρα που διεξαγόταν η κεκλεισμένων των θυρών διάσκεψη της Ολομέλειας για το ασφαλιστικό.