Skip to main content

Αυτόματο συμψηφισμό επιστροφών φόρου με οφειλές προωθεί το ΥΠΟΙΚ

Σύμφωνα με το σχέδιο της ΓΓΔΕ, θα δίνεται η δυνατότητα στους ίδιους τους φορολογουμένους να προχωρούν ηλεκτρονικά σε συμψηφισμούς οφειλών.

Αυτόματο συμψηφισμό επιστροφών φόρων με οφειλές στην Εφορία προωθεί το ΥΠΟΙΚ με στόχο να μπει τέλος στην ταλαιπωρία που αντιμετωπίζουν χιλιάδες φορολογούμενοι προκειμένου να συμψηφίσουν τις φορολογικές τους οφειλές (φόρο εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ) με επιστροφή φόρου που δικαιούνται.

Σύμφωνα με το σχέδιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων το οποίο θα υλοποιηθεί σε δύο στάδια, θα δίνεται η δυνατότητα στους ίδιους τους φορολογουμένους να προχωρούν ηλεκτρονικά σε συμψηφισμούς οφειλών με εκκαθαρισμένες επιστροφές φόρων.

Οπως ανέφερε στο Έθνος, η διευθύντρια Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΓΓΔΕ Σοφία Σεχπερίδου, μέσα στους επόμενους δύο μήνες θα ενεργοποιηθεί μια νέα ηλεκτρονική υπηρεσία μέσω της οποίας οι φορολογούμενοι θα βλέπουν στον λογαριασμό τους στο Taxisnet εκτός από τις οφειλές τους και τις εκκαθαρισμένες επιστροφές φόρου.

Σε επόμενο στάδιο, όπως είπε η κυρία Σεχπερίδου, οι φορολογούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν οι ίδιοι ηλεκτρονικά σε συμψηφισμούς.