Skip to main content

Αυτός είναι ο 19χρονος μακελάρης του σχολείου της Φλόριντα

Στο παρελθόν και όσο ήταν μαθητής του σχολείου είχε αποβληθεί ακριβώς επειδή είχε φέρει μαζί του στο σχολείο όπλα και απείλησε συμμαθητές του

Ο 19χρονος Νίκολας Κρουζ, πρώην μαθητής του σχολείου Marjory Stoneman Douglas στη Φλόριντα, είναι ο μακελάρη, που πυροβόλησε και σκότωσε τουλάχιστον 17 άτομα.

Ο Κρουζ, γεννημένος τον Σεπτέμβριο του 1998, είχε αναρτήσει σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης «πολύ ανησυχητικά» μηνύματα, ανέφερε ο σερίφης Ίσραελ επισημαίνοντας ότι είναι απαραίτητο να αναφέρονται στις Αρχές συμπεριφορές αυτού του είδους.

Ο 19χρονος είχε «αδυναμία» στα όπλα. Στο παρελθόν και όσο ήταν μαθητής του σχολείου είχε αποβληθεί ακριβώς επειδή είχε φέρει μαζί του στο σχολείο όπλα και απείλησε συμμαθητές του.

Σύμφωνα με καθηγητές και μαθητές του σχολείου ο Κρουζ ενεργοποίησε τον συναγερμό για φωτιά προκειμένου οι μαθητές να βγουν στους διαδρόμους και έτσι να έχει περισσότερα υποψήφια θύματα. Από τα 17 θυματά του, τα 12 πέθαναν μέσα σε ένα κτήριο του σχολείου, τα δύο έξω από αυτό, ένα στο δρόμο και δύο στα νοσοκομεία όπου μεταφέρθηκαν.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία ο Κρουζ ήταν οπλισμένος με μια ημιαυτόματη καραμπίνα AR-15 ενώ είχε στην κατοχή του και καπνογόνα.

«Είχε ψύχωση με τα όπλα. Το περιμέναμε», λένε οι συμμαθητές του που κατάφεραν να βγουν ζωντανοί από την βροχή των πυροβολισμών στο σχολείου τους.

«Ήταν τρελός. Του άρεσε να σκοτώνει μιρκά ζώα. Το μυαλό του ήταν σαλεμένο. ήταν ρατσιστής και τρελός» είπε ένας μαθητής στο 10ABC News.

Ο 19χρονος είχε αναρτήσει το τελευταίο διάστημα στο Instagram φωτογραφίες στις οποίες πόζαρε με όπλα και μαχαίρια. Σε μια άλλη φαίνεται ένας στόχος με πυρά στο κέντρο του με τον ίδιο να γράφει στη λεζάντα «στα αλήθεια αξίζει να το δοκιμάσει κανείς».

Το CNN μετέδωσε επικαλούμενο εκπρόσωπο των τοπικών αρχών ότι ο 19χρονος μακελάρης είχε στο παρελθόν νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική στην οποία, όμως, είχε να δώσει το «παρών» για πάνω από έναν χρόνο.