Skip to main content

Αυτός είναι ο Έλληνας εκατομμυριούχος του Λονδίνου που θέλει την ΕΒΖ

Ένας από τους μεγαλύτερους developers του Λονδίνου και φίλος του Βρετανού ΥΠΕΞ Μπόρις Τζόνσον - Τι αναφέρει στην επιστολή του προς τον CEO της ΕΒΖ

H Concept Business Group του πολυεκατομμυριούχου Νικόλαου Τριμμάτη, μεγαλωμένου στη Θεσσαλονίκη, Έλληνα επιχειρηματία που δραστηριοποιείται εδώ και 20 χρόνια στο Λονδίνο και στο real estate, είναι η εταιρεία που ενδιαφέρεται για την πλειοψηφία των μετοχών της ΕΒΖ.

Μετά την πρώτη αποκάλυψη της Δευτέρας (δείτε εδώ), η Voria.gr φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας την επιστολή που απέστειλε ο κ. Τριμμάτης στον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΒΖ Παντελή Μάνη, με την οποία επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον της Concept Business Group για τις διαθέσιμες μετοχές της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, δηλώνοντας παράλληλα ετοιμότητα για διαπραγματεύσεις με άμεσο αποτέλεσμα.

Η αγγλική εταιρεία ενδιαφέρεται να αγοράσει το σύνολο της ΕΒΖ, και όχι μόνο τα φιλέτα της, δηλαδή τις θυγατρικές στη Σερβία, στοιχείο που μπορεί να δώσει, εάν υπάρξει συμφωνία, πραγματική αναπτυξιακή προοπτική στην ελληνική βιομηχανία. Ζητούμενο, βέβαια, στις ενδεχόμενες διαπραγματεύσεις αναμένεται να αποτελέσει το κούρεμα στις πολύ υψηλές υποχρεώσεις της, ύψους περίπου 163 εκατ. ευρώ, που μέχρι τώρα αποτελούσαν μόνιμο αγκάθι για τους δυνητικούς επενδυτές.

Το ενδιαφέρον του κ. Τριμμάτη σε μία δύσκολη συγκυρία για την ΕΒΖ προκαλεί αίσθηση, καθώς η εταιρεία του είναι μία από τις μεγαλύτερες στη Μεγάλη Βρετανία στις αναπτύξεις ακινήτων. Ένα από τα πιο πολυσυζητημένα project της Concept Business Group είναι τα πολυτελέστατα διαμερίσματα διαφορετικών διαστάσεων που ανέπτυξε πρόσφατα στη μεγαλοαστική συνοικία Knightsbridge, στην καρδιά του Λονδίνου.

Ο κ. Τριμμάτης, μόλις 42 ετών, είναι εξέχον μέλος του λονδρέζικου τζετ σετ, διατηρώντας φιλικές σχέσεις, μεταξύ άλλων, με τον υπουργό Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, με μέλη της βασιλικής οικογένειας, με τον πρώην πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, αλλά και πολλές άλλες διακεκριμένες πολιτικές και κοσμικές προσωπικότητες της αγγλικής πρωτεύουσας, όπως ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της F1 Φλάβιο Μπριατόρε.

Ο Νικόλας Τριμμάτης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και σε ηλικία 17 ετών έφυγε για το Λονδίνο. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Σχέσεις και στη συνέχεια Shipping, Trade και Finance στο διάσημο πανεπιστήμιο Cass Business School, απ’ όπου έχουν αποφοιτήσει μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα Ελλήνων εφοπλιστών όπως ο Νίκος Τσάκος και ο Στέλιος Χατζηιωάννου.