Skip to main content

Οριακή αύξηση επισκεπτών και τζίρου για το Mediterranean Cosmos

Η λειτουργική κερδοφορία του «Mediterranean Cosmos» στη Θεσσαλονίκη ανήλθε σε 10,2 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας σημαντική άνοδο κατά 8,5%.

Άνοδο του κύκλου εργασιών των καταστημάτων κατά 3,5%, και οριακή αύξηση του αριθμού των επισκεπτών κατά 1,0% κατέγραψε στο εννεάμηνο του 2015 το «Mediterranean Cosmos», που διαχειρίζεται η Lamda Development στη Θεσσαλονίκη και το οποίο βρίσκεται σε καθεστώς πλήρους μίσθωσης.  Σε ό,τι αφορά τη λειτουργική του κερδοφορία ανήλθε σε 10,2 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας σημαντική άνοδο κατά 8,5%.  

Ο συνολικός κύκλος εργασιών των καταστημάτων στο «Golden Hall» κινήθηκε ανοδικά κατά 4,1% ενώ ο αριθμός των επισκεπτών κινήθηκε ανοδικά κατά 1,6%. Η λειτουργική του κερδοφορία το εννεάμηνο ανήλθε σε 10,7 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας θεαματική αύξηση κατά 10%.

Αναφορικά με το «The Mall Athens», ο τζίρος των καταστημάτων παρουσίασε αύξηση κατά 2,8% ενώ ο αριθμός των επισκεπτών παρέμεινε σταθερός.  Η λειτουργική του κερδοφορία ανήλθε στα 18,1 εκατ. ευρώ παραμένοντας σταθερή σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.  Όλα τα ανωτέρω μεγέθη επιβεβαιώνουν την ηγέτιδα θέση των εμπορικών μας κέντρων στο χώρο του λιανεμπορίου αλλά και την ανθεκτικότητά τους στο δυσμενές οικονομικό περιβάλλον.  

Ο συνολικός  κύκλος εργασιών των καταστημάτων των τριών εμπορικών κέντρων (EBITDA), που διαχειρίζεται η Lamda Development, παρουσίασε αύξηση 3,4% σε σύγκριση με το εννεάμηνο του 2014 ενώ η συνολική επισκεψιμότητα των εμπορικών κέντρων κατά την ίδια χρονική περίοδο παρέμεινε αμετάβλητη.  Η μέση πληρότητα των εμπορικών κέντρων ξεπερνά το 98% ενώ εξακολουθεί να παρατηρείται έντονο ενδιαφέρον για μισθώσεις.  

Η κερδοφορία των τριών εμπορικών κέντρων (EBITDA)  κινήθηκε ανοδικά  παρουσιάζοντας αύξηση 7% το εννεάμηνο φέτος σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο και ανήλθε στα 30  εκατομμύρια ευρώ. Tα δε συνολικά ενοποιημένα λειτουργικά αποτελέσματα (EBITDA) του ομίλου προ αποτιμήσεων ανήλθαν σε €23,9 εκατομμύρια, καταγράφοντας αύξηση 4,4% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.