Skip to main content

Αγανάκτηση εμπόρων για τα προβλήματα της αγοράς

Την αγανάκτηση και τη διαμαρτυρία των εμπόρων της Θεσσαλονίκης για τη σωρεία προβλημάτων που μαστίζουν τον κλάδο, εκφράζει ο πρόεδρος του ΕΣΘ.

Την αγανάκτηση και τη διαμαρτυρία των εμπόρων της Θεσσαλονίκης για τη σωρεία προβλημάτων που μαστίζουν τον κλάδο και την οικονομική δυσχέρεια στην οποία έχει περιέλθει, εκφράζει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης (ΕΣΘ), Κωστής Χατζαρίδης.

Ο πρόεδρος του ΕΣΘ απέστειλε ανοιχτή επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, υπουργό Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, τον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον αναπληρωτή απουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης, Σωκράτη Ξυνίδη, τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη, και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.

Κατ΄ αρχήν ο κ. Χατζαρίδης καταφέρεται κατά των κοινωνικών ομάδων που μπλοκάρουν τους δρόμους σε ένδειξη διαμαρτυρίας, τονίζοντας ότι «η χώρα, η οικονομία, η αγορά περνάει μια πολύ δύσκολη περίοδο. Κινδυνεύει όμως να μπει στον δρόμο της καταστροφής. Είναι άλλο η διαμαρτυρία και εντελώς διαφορετικό η βία, ο χουλιγκανισμός και η απόλυτη κατάλυση του νόμου και της δημοκρατίας. Δεν είναι δυνατόν κάποιοι να κλείνουν τα σύνορα της χώρας, να μπλοκάρουν δρόμους, να κατεβάζουν κατά το δοκούν διακόπτες, να παραλύουν κάθε οικονομική δραστηριότητα στις πόλεις, να απομονώνουν την «αγορά» και να μένουν ατιμώρητοι».

«Ατιμώρητοι αυτοί, ατιμώρητοι και οι άλλοι που τους εξωθούν με τη βίαιη, ασυντόνιστη, καθυστερημένη και αμφιβόλου αποτελέσματος προσαρμογή τους. Ατιμώρητο και το ψευδοκατεστημένο αυτής της Χώρας, νεοπλουτίστικο, χυδαίο και ανεύθυνο, κοιτάει να κρυφτεί ή να πάει μαζί με το ρεύμα… Τόσο ανάξιο ήταν πάντα και γι’ αυτό κατάντησε έτσι την χώρα…», συνεχίζει.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΕΣΘ αναφέρεται και στην απόφαση των καταστηματαρχών να κατεβάσουν ρολά την Τετάρτη για τρεις ώρες σε ένδειξη διαμαρτυρίας. «Η μεγάλη πλειοψηφία μιας σκληρά εργαζόμενης, δημιουργικής μεσαίας τάξης αύριο αποφάσισε να αυτομαστιγωθεί κλείνοντας τα μαγαζιά της, φωνάζοντας μέσα στην αγωνία της… μη μπορώντας να αντέξει άλλα λουκέτα που διαλύουν τον κοινωνικό ιστό, την Απελευθέρωση Εγκατάστασης των Πολυεθνικών Υπερκαταστημάτων που την κάνουν φτωχότερη και της απορροφούν και την τελευταία ρανίδα ρευστότητας, την Φοροδιαφυγή του παραεμπορίου, μέσω του νόμου για την απελευθέρωση των επαγγελμάτων», σημειώνει.

«Αντιδρά στη φυλάκιση της Αξιοπρέπειας της με συνοπτικές αυτόφωρες διαδικασίες καταργώντας κάθε έννοια δικαιοσύνης, αισθάνεται η μεγάλη πλειοψηφία των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων εύκολος στόχος … άσχετα αν το Εμπόριο είναι το μόνο που
συμμετέχει στο “πληρώνω και Ξαναπληρώνω”», καταλήγει.