Skip to main content

Ανοίγει σύντομα το τμήμα της Μοναστηρίου που είναι κλειστό λόγω μετρό

Πριν ή μετά τις γιορτές θα ανοίξει η Μοναστηρίου, από τον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό μέχρι την πλατεία Βαρδαρίου, σημείωσε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό.

Σε βάθος 30 μέτρων κάτω από τη Γη, στην αποβάθρα του σταθμού Συντριβάνι του μετρό Θεσσαλονίκης, οι εργαζόμενοι του μετρό, παρουσία της διοίκησης γιόρτασαν σήμερα την Aγία Βαρβάρα, προστάτιδα των εργαζομένων που δουλεύουν στα υπόγεια έργα, με αγιασμό που οργάνωσε η Αττικό Μετρό Α.Ε.

«Τα δημόσια έργα δεν είναι οι πέτρες, αλλά οι άνθρωποι που τα χρησιμοποιούν και αυτοί που δουλεύουν σ' αυτά», δήλωσε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Α.Ε., Γιάννης Μυλόπουλος και πρόσθεσε:

«Σήμερα, είναι η γιορτή των εργαζομένων που δουλεύουν στο μετρό και στην ανάδοχη κοινοπραξία, που δουλεύουν κάτω από τη Γη, 24 ώρες το 24ωρο, σε δύσκολες συνθήκες, για να φτιάξουν ένα έργο που θα ωφελήσει την οικονομική, περιβαλλοντική και κοινωνική ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης».

Αναφορικά με την εξέλιξη των έργων του μετρό, ο κ. Μυλόπουλος δήλωσε πως «ο μόνος αντίπαλος που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι ο χρόνος». «Πρέπει να είμαστε πιστοί σε ένα σφιχτό αλλά ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα, για να παραδώσουμε το έργο στην ώρα του», είπε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι «ήδη έχουν αρχίσει να ελευθερώνονται δρόμοι, όπως η Δελφών ενώ πριν ή μετά τις γιορτές θα ανοίξει και η Μοναστηρίου, από τον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό μέχρι την πλατεία Βαρδαρίου. Μέσα στο 2018 θα απελευθερώνονται σταδιακά κι άλλες εργοταξιακές καταλήψεις όπως η Εγνατία».

Για τον σταθμό Βενιζέλου, ο κ. Μυλόπουλος είπε ότι «έγινε ειδική φροντίδα ώστε με "χειρουργικές επεμβάσεις", να μην χρειαστεί να κλείσει η Εγνατία». «Η Εγνατία δεν θα κλείσει ούτε ένα λεπτό. Θα φροντίσουμε ώστε να μην κλείσει ούτε η Βενιζέλου ολόκληρη για μεγάλο χρονικό διάστημα. Όταν κλείνει το κάτω μέρος της οδού Βενιζέλου θα ανοίγει το πάνω και αντίστροφα. Αυτό θα γίνει από τον Ιανουάριο. Είναι πρώτη φορά που θα έχουμε κλείσιμο του νότιου τμήματος της Βενιζέλου, κάτω από την Εγνατία», τόνισε.