Skip to main content

«Άγιε Βασίλη, φέρε μου έναν τίτλο»

Για το φιλανθρωπικού χαρακτήρα παιχνίδι που διοργάνωσε στην Τενερίφη, την πορεία του ΠΑΟΚ, τις φιλοδοξίες και τα όνειρά του για το νέο έτος μίλησε ο Βίκτορ Βιτόλο.
Για το φιλανθρωπικού χαρακτήρα παιχνίδι που διοργάνωσε στην Τενερίφη, την πορεία του ΠΑΟΚ, τις φιλοδοξίες και τα όνειρά του για το νέο έτος μίλησε ο Βίκτορ Βιτόλο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ισπανός μέσος του "Δικεφάλου":

Για το φιλικό ανθρωπιάς που διοργάνωσε: "Είμαι εξαντλημένος από τις χθεσινές υποχρεώσεις, αλλά από τη στιγμή που όλα γίνονται για παιδιά που έχουν ανάγκη, αυτό είναι κάτι ευχάριστο. Είμαι πολύ χαρούμενος, γιατί ο κόσμος ανταποκρίθηκε και ενώθηκε γι΄ αυτόν το σκοπό. Αυτό με γέμισε σαν άνθρωπο και με έκανε πολύ χαρούμενο. Η δουλειά μου είναι το ποδόσφαιρο και αυτό μου δίνει πολύ ελεύθερο χρόνο, για να ασχοληθώ και με κάτι παραπάνω. Θα προσπαθήσω, όσο είμαι ποδοσφαιριστής, όσο μπορώ, να συνεχίσω να κάνω αυτό το παιχνίδι κάθε χρόνο και να βοηθήσω κάποιους ανθρώπους να ανακουφιστούν".

Για την προετοιμασία του φιλικού: "Στα τέσσερα χρόνια που πραγματοποιώ αυτό το παιχνίδι, τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα κάθε χρόνο, γιατί το γεγονός γίνεται πιο γνωστό και μεγαλύτερο. Είναι δύσκολο να βρεις ανθρώπους να στηρίξουν οικονομικά το εγχείρημα. Η προετοιμασία διαρκεί πέντε μήνες, αλλά το αποτέλεσμα είναι που μετράει".

Για τη βοήθεια της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και των συμπαικτών του: "Φυσικά, δε θα μπορούσα να μην είναι ευγνώμων προς την ομάδα του ΠΑΟΚ, που προσέφερε τον εξοπλισμό, τα ρούχα και τις φανέλες για το φιλικό, όπως ευχαριστώ και τους συμπαίκτες μου, αφού όλοι τους έδωσαν χρήματα γι΄αυτόν το σκοπό".

Για το αν θα ήθελε να διοργανώσει ένα αντίστοιχο φιλικό στην Ελλάδα: "Είναι πολύ δύσκολο, γιατί δε γνωρίζω πώς λειτουργούν στην Ελλάδα οι δημόσιοι οργανισμοί. Αν το έκανα κάποια στιγμή στην Ελλάδα, θα χρειαζόμουν τη βοήθεια των οργανισμών εκεί. Θα ήταν τιμή μου να γινόταν έναν αντίστοιχο παιχνίδι και στην Ελλάδα. Στην Τενερίφη γνωρίζουν, πλέον, ότι δε γίνονται Χριστούγεννα χωρίς αυτό το παιχνίδι".

Για την κρίση στην Ελλάδα: "Θεωρώ λάθος να μπερδεύονται ή να συνδέονται τα κοινωνικά προβλήματα με το ποδόσφαιρο. Αυτή η κρίση είναι παγκόσμια. Στον κόσμο υπάρχουν δύο τύποι ανθρώπων. Αυτοί που παλεύουν, για να θρέψουν την οικογένειά τους, και αυτοί που κλέβουν τον κόσμο. Το ποδόσφαιρο αποτελεί μία διαφυγή για τον κόσμο που έχει προβλήματα. Ο κόσμος δεν πρέπει να πιστεύει ότι οι ποδοσφαιριστές δεν επηρεάζονται από την κρίση. Όλοι έχουν οικογένειες που πρέπει να στηρίξουν και καταλαβαίνουν τι γίνεται. Κάθε ποδοσφαιριστής που φοράει τη φανέλα του ΠΑΟΚ έχει από πίσω του ανθρώπους που πρέπει να στηρίξει".

Για τον τραυματισμό του: "Έχουν περάσει δέκα μέρες από την εγχείρηση. Είναι δύσκολο, μιλάω με τους γιατρούς και μου έχουν πει ότι είναι φυσιολογικό ό,τι νιώθω. Ανυπομονώ να επιστρέψω στις υποχρεώσεις του ΠΑΟΚ".

Για το αν το νέο έτος αποτελεί μία πρόκληση για τον ΠΑΟΚ: "Το γεγονός ότι παίζουμε σε τρεις διοργανώσεις είναι ο καρπός της πολύ καλής δουλειάς που έγινε πριν φτάσουμε σε αυτήν τη χρονιά, το 2011. Όλοι είμαστε χαρούμενοι και δε θα πρέπει ποτέ να ξεχνάμε να ευχαριστούμε τον κόσμο, τους φιλάθλους μας, γιατί χωρίς αυτούς δε θα μπορούσαμε να φτάσουμε ως εδώ".

Τι θα ήθελε από τον Άγιο Βασίλη, αν αυτός υπάρχει: "Καταρχάς, υπάρχει Άγιος Βασίλης. Εύχομαι να φέρει υγεία σε όλο τον κόσμο και την οικογένειά του. Σε προσωπικό επίπεδο, εύχομαι να μου φέρει έναν τίτλο".