Skip to main content

Άγνωστοι «βανδαλίζουν» τα... λουκέτα του 14ου Λυκείου Θεσ/νίκης

Άγνωστοι επιτίθενται τις τελευταίες ημέρες στα... λουκέτα του 14ου Γυμνασίου και Λυκείου Θεσσαλονίκης. Τι λέει ο διευθυντής του Λυκείου στη Voria.gr

Μάρτυρες μιας περίεργης κατάστασης έγιναν μαθητές, καθηγητές, αλλά και γονείς, στο 14ο Γυμνάσιο και Λύκειο Θεσσαλονίκης, όταν φθάνοντας το πρωί στο σχολείο αντίκρισαν τσιμενταρισμένες τις κλειδαριές σε όλες τις εισόδους του σχολικού συγκροτήματος. Το αξιοσημείωτο είναι ότι είναι η τρίτη συνεχόμενη ημέρα που οι κλειδαριές του σχολείου γίνονται στόχος επιθέσεων αγνώστων.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στη Voria.gr, ο Διευθυντής του 14ου Λυκείου, Αθανάσιος Καλφαγιάννης, όλα ξεκίνησαν την περασμένη Τετάρτη, όταν και τον κάλεσε νωρίς το πρωί ο φύλακας του σχολείου, ενημερώνοντας τον πως βρήκε μέσα και στις τρεις κλειδαριές του σχολείου σπιρτόξυλα και ξυλαράκια, τα οποία έβγαλε μόνος του, προτού οι μαθητές φθάσουν για την πρώτη σχολική ώρα.

Την Πέμπτη το πρωί, σύμφωνα με τον κ. Καλφαγιάννη, ο φύλακας τον ενημέρωσε ότι έσπασε τις κλειδαριές του σχολείου, προκειμένου να ανοίξει τις εισόδους, καθώς όπως ισχυρίστηκε, περιείχαν στο εσωτερικό τους... κόλλα. Τα λουκέτα αντικαταστάθηκαν.

Το τελευταίο επεισόδιο σημειώθηκε σήμερα το πρωί, όταν και ενημερώθηκε πως τα νέα λουκέτα είχαν... αντικατασταθεί με ξένα, ενώ γύρω τους υπήρχαν αλυσίδες από τον εσωτερικό χώρο του σχολείου. Μάλιστα, όπως ανακαλύφθηκε, μέσα στις κλειδαριές υπήρχε τσιμέντο.

Στο σχολείο έσπευσαν γονείς, που πήδηξαν εντός του κτηρίου προκειμένου να σπάσουν τα λουκέτα, ενώ στη συνέχεια μετέβη και ειδικός ο οποίος έσπασε τα υπόλοιπα λουκέτα από τις εισόδους.

Το σημερινό επεισόδιο είχε ως συνέπεια οι μαθητές να χάσουν 10 λεπτά από την πρώτη σχολική ώρα.

Σύμφωνα με τον κ. Καραγιάννη, ο ίδιος μαζί με τον διευθυντή του Γυμνασίου Δημήτρη Πάντο, μετέβησαν στο αστυνομικό τμήμα, προκειμένου να καταθέσουν μήνυση κατά παντός υπευθύνου για φθορά δημόσιας περιουσίας.

Όπως άλλωστε κατήγγειλε ο διευθυντής του Λυκείου, η αλλαγή λουκέτων κοστίζει στο σχολείο 90 ευρώ την ημέρα. Ο ίδιος εικάζει ότι οι δράστες είναι εξωσχολικοί. «Μάλλον πρόκειται για κακόβουλα άτομα τα οποία επέλεξαν να στοχοποιήσουν το σχολείο μας, χωρίς λόγο», εξηγεί χαρακτηριστικά ο κ. Καραγιάννης.

Υπενθυμίζεται ότι το σχολείο τελούσε υπό κατάληψη από τις 3 έως τις 5 Οκτωβρίου, ωστόσο σύμφωνα με τον διευθυντή όλοι συμφώνησαν ομόφωνα στο να αφαιρεθούν τρεις περίπατοι για την αναπλήρωση των μαθημάτων, χωρίς να υπάρχει καμία αντίδραση από τα παιδιά ή κανέναν άλλον.