Skip to main content

Αγωγή κατά του ΕΟΠΥΥ για φέσια 2,3 εκατ. ευρώ κατέθεσε ο ΦΣΘ

Αγωγή κατά του ΕΟΠΥΥ στο Διοικητικό Εφετείο για εξόφληση οφειλομένων συνταγών ετών 2011 και 2012 κατέθεσε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.

Σε κατάθεση αγωγής κατά του ΕΟΠΥΥ στο Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης για το ποσό των 2.348.655,38 ευρώ, προχώρησε χθες ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, μετά την άκαρπη παρέλευση της προθεσμίας που είχε δώσει στον ΕΟΠΥΥ, για την εξόφληση οφειλομένων συνταγών ετών 2011 και 2012.

Το ποσό αυτό επιβαρύνεται με τους νόμιμους τόκους υπερημερίας από το χρόνο υποβολής των συνταγών προς πληρωμή.

Πέραν αυτού ο Φαρμακευτικός Σύλλογος με εξώδικο πρόσκληση που επέδωσε στον ΕΟΠΥΥ, τον καλεί να εξοφλήσει άμεσα το ποσό των 44.234 ευρώ που είχε επιδικασθεί σε βάρος του Ο.Π.Α.Δ., του οποίου ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. είναι καθολικός διάδοχος.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, το ποσό αυτό επιδικάσθηκε με την απόφαση 597/2010 του Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης και αντιστοιχεί σε τόκους υπερημερίας από καθυστερημένη πληρωμή συνταγών που επιδίκασε το Δικαστήριο σε βάρος του ΟΠΑΔ. Ο ΟΠΑΔ άσκησε αναίρεση στο ΣτΕ, η οποία απορρίφθηκε και έτσι η απόφαση κατέστη αμετάκλητη.

Σε περίπτωση που ο ΕΟΠΥΥ δεν εξοφλήσει τα επιδικασθέντα εντός προθεσμίας 15 ημερών από την επίδοση της εξωδίκου, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, όπως τονίζει στην ανακοίνωση, θα προχωρήσει σε μέτρα αναγκαστικής είσπραξης των οφειλομένων με βάση την ανωτέρω απόφαση, η οποία παρέχει στο Σύλλογο το δικαίωμα να επιδιώξει αναγκαστική κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων του ΕΟΠΥΥ.