Skip to main content

Αγωγή κατά του ΟΑΚΑ από Φιλιππίδη - Ζητεί 538.000 ευρώ

Ο πρωταθλητής του άλματος επί κοντώ χτύπησε μετά από πέσιμο σε λακκούβα του προπονητηρίου και χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση

Αγωγή κατά της διοίκησης του ΟΑΚΑ κατέθεσε ο Κώστας Φιλιππίδης και ζητεί αποζημίωση ύψους 538.000 ευρώ για τον τραυματισμό του πριν από 40 ημέρες στο κλειστό βοηθητικό στάδιο των ολυμπιακών εγκαταστάσεων.

Ο πρωταθλητής του άλματος επί κοντώ χτύπησε μετά από πέσιμο σε λακκούβα του προπονητηρίου και χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο γόνατο για αποκατάσταση ρήξης μηνίσκου.

Στο κείμενο της αγωγής που κατέθεσε ο Φιλιπίδης, ζητά αποζημίωση από το ΟΑΚΑ ύψους 538.000 ευρώ, αφού τα μέχρι τώρα έξοδα της προετοιμασίας του είναι μεγάλα (ξενοδοχεία, μετακινήσεις, προπονητής κ.α.) και ο ίδιος δεν κατάφερε να συμμετάσχει σε μια σειρά διεθνών αγώνων που είχε προγραμματίσει

Ο τραυματισμός του έγινε στις 19 Ιουνίου 2017 και όπως αναφέρει στην αγωγή του «τη στιγμή που επιχειρούσα κατά την διάρκεια της προπόνησής μου, το τελευταίο βήμα πριν το άλμα. Τότε εξαιτίας κακοτεχνίας του ταρτάν, από παράνομη δηλαδή και υπαίτια παράλειψη του εναγομένου, που υποχρεούται να διατηρεί το ταρτάν του μοναδικού διαδρόμου για το άλμα επί κοντώ σε άριστη κατάσταση, προς προστασία των αθλητών ώστε ανεμπόδιστα και χωρίς διακινδύνευση να εκτελούν το προπονητικό τους έργο, πάτησα στο κομμάτι ταρτάν που κάλυπτε την λακκούβα, το οποίο υποχώρησε με αποτέλεσμα το πόδι μου να βρεθεί στην παραπάνω λακκούβα, μήκους 50 εκατοστών, βάθους 3 εκατοστών και πλάτους 15 εκατοστών. Εξαιτίας της ως άνω παράνομης και υπαίτιας παράλειψης του εναγομένου, υπέστην ρήξη έσω μηνίσκου αριστερού γόνατος».

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του επί κοντώ κάνει επιπλέον αναφορά στις ενέργειές του για την αποκατάσταση της λακκούβας στο ταρτάν που δεν είχαν αποτέλεσμα, ενώ επισημαίνει ότι λόγω του τραυματισμού του έχασε μεταξύ άλλων τέσσερις μεγάλους αγώνες της IAAF για το Diamond League, σε Παρίσι, Λοζάνη, Ραμπάτ και Μονακό.