Skip to main content

Έτοιμοι να μπλοκάρουν τα ιδιωτικά απορριμματοφόρα οι εργαζόμενοι

Εντός της ημέρας βγαίνει στους δρόμους ο ιδιώτης με τα 10 απορριμματοφόρα. Νέα συνάντηση του δημάρχου με τους εργαζόμενους

Αγώνα δρόμου δίνει ο δήμος Θεσσαλονίκης προκειμένου, εν όψει και του καύσωνα, να γίνει η αποκομιδή των απορριμμάτων, εκατοντάδων τόνων, που έχουν συγκεντρωθεί.

Εντός της ημέρας βγαίνει στους δρόμους ο ιδιώτης, καθώς υπογράφεται η σύμβαση με τον δήμο για την αποκομιδή 1.200 τόνων απορριμμάτων μέσα σε τρεις ημέρες. Ο συγκεκριμένος ιδιώτης έχει στη διάθεσή του 10 απορριμματοφόρα για την αποκομιδή.

Παράλληλα, στους δρόμους βρίσκεται και το αυξημένο προσωπικό ασφαλείας από μόνιμους εργαζόμενους, το οποίο μαζεύει σκουπίδια στην πρωινή βάρδια με 12 απορριμματοφόρα.

Οι εργαζόμενοι και συμβασιούχοι σε γενική συνέλευση θα καθορίσουν σήμερα την περαιτέρω στάση τους. Ωστόσο, από χθες διεμήνυσαν ότι θα επιχειρήσουν με κάθε τρόπο να μπλοκάρουν τα απορριμματοφόρα του ιδιώτη, είτε στο ΣΜΑ είτε στο ΧΥΤΑ.

«Προσπαθούμε να εμποδίσουμε τον ιδιώτη. Θα μπει στην Καθαριότητα και θα κάνει τι; Αφού δεν μπορούν τα οχήματά του να μπουν στους στενούς δρόμους και τους μεγάλους τους έχουμε ήδη καθαρίσει», σημείωσε η εκπρόσωπος των συμβασιούχων Σοφία Εξαδαχτύλου. Οι εργαζόμενοι σήμερα μετά τις 11.00 θα έχουν νέα συνάντηση με δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη.

Από, χθες, πάντως η εικόνα στην πόλη έχει βελτιωθεί καθώς το προσωπικό ασφαλείας κατάφερε να μαζέψει πάνω από 800 τόνους απορριμμάτων από την Δευτέρα το μεσημέρι.

Ωστόσο, παραμένουν στους πλημμυρισμένους κάδους σχεδόν 2.000 τόνοι απορρίμματα, με το ΚΕΕΛΠΝΟ και την Διεύθυνση Υγείας να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Εντός της ημέρας θα αρχίσουν και οι ψεκασμοί με απολυμαντικό υγρό στους κάδους απορριμμάτων και όπου ήταν συγκεντρωμένα σκουπίδια για την αποφυγή μολύνσεων, όπως ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης Θωμάς Ψαρράς.

Χθες ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης υπέγραψε την απόφαση για ανάθεση σε ιδιώτη της αποκομιδής των απορριμμάτων, μετά το επαναλαμβανόμενο μπλόκο από τους εργαζόμενους στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα κατακύρωνε την προσφορά του ιδιώτη.