Skip to main content

Αισιοδοξία στην Ισπανία για το β΄ τρίμηνο

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας εκτίμησε σήμερα ότι η ισπανική οικονομία θα παρουσιάσει ανάπτυξη και το β΄ τρίμηνο του 2010, έπειτα από ένα πρώτο θετικό τρίμηνο που επέτρεψε στη χώρα να βγει δειλά από την
Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο εκτίμησε σήμερα ότι η ισπανική οικονομία θα παρουσιάσει ανάπτυξη και το δεύτερο τρίμηνο του 2010, έπειτα από ένα πρώτο θετικό τρίμηνο που επέτρεψε στη χώρα να βγει δειλά από την ύφεση.

«Βγαίνουμε από την ύφεση», διαβεβαίωσε ο Θαπατέρο κατά τη διάρκεια της ετήσιας ομιλίας του για την Κατάσταση του Έθνους ενώπιον των Ισπανών βουλευτών.

Χτυπημένη από τη διεθνή οικονομική κρίση, η Ισπανία μπήκε σε ύφεση στο τέλος του 2008, ενώ για πρώτη φορά έκτοτε παρουσίασε μικρή ανάπτυξη το πρώτο τρίμηνο του 2010 της τάξης του 0,1% του ΑΕΠ σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2009.

Για ολόκληρο το 2010 η κυβέρνηση αναμένει ότι η ανάπτυξη θα φτάσει το 0,3% του ΑΕΠ, ενώ για τον επόμενο χρόνο το 1,3%.

«Οι αριθμοί δείχνουν ότι η χώρα, μάλλον, θα παρουσιάσει ανάπτυξη και στο δεύτερο τρίμηνο», δήλωσε ο Θαπατέρο.

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας ζήτησε από τους βουλευτές να υποστηρίξουν τα μέτρα λιτότητας και τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, ώστε να βγει η χώρα από την οικονομική κρίση.

Ακόμα κι αν επηρεάσει αρνητικά την ανάπτυξη την επόμενη χρονιά, η κυβέρνηση πρέπει να διατηρήσει τη λιτότητα και στον προϋπολογισμό του 2011, υπογράμμισε ο Θαπατέρο.