Skip to main content

«Άκυρο» από ΟΑΣΘ σε Σπίρτζη για την πληρωμή των εργαζομένων

Το δσ του ΟΑΣΘ απέρριψε το αίτημα Σπίρτζη να καταβάλει το υπουργείο τα δεδουλευμένα προς τους εργαζόμενους χωρίς τη διαμεσολάβηση του Οργανισμού.

Σε τροχιά σύγκρουσης βρίσκονται εκ νέου η διοίκηση του ΟΑΣΘ με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη. Νωρίς το απόγευμα το δ.σ. του Οργανισμού απέρριψε το αίτημα του υπουργού ο οποίος ζήτησε τα δεδουλευμένα των μηνών Ιουλίου και Αυγούστου να καταβληθούν στους εργαζόμενους απευθείας από το υπουργείο, χωρίς διαμεσολάβηση του ΟΑΣΘ. Η απαίτηση αυτή διατυπώθηκε από τον κ. Σπίρτζη στη διάρκεια συνάντησης που έγινε χθες το απόγευμα στην Αθήνα (δείτε εδώ το χθεσινό ρεπορτάζ της Voria.gr και εδώ τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου).

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Χρήστος Στεφανίδης μετέφερε προς τα υπόλοιπα μέλη του δ.σ. όσα έγιναν στη συνάντηση της Αθήνας. Τους εξήγησε ότι ο υπουργός εκφράστηκε με πολύ απαξιωτικό τρόπο σε βάρος της διοίκησης του Οργανισμού φτάνοντας στο σημείο να πει: «Δεν σας εμπιστεύομαι!». Ο κ. Στεφανίδης είπε ότι ο κ. Σπίρτζης ζήτησε τα δεδουλευμένα για τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο να τα καταβάλει το υπουργείο απευθείας στους εργαζόμενους, χωρίς τη διαμεσολάβηση του ΟΑΣΘ καθώς αμφισβήτησε ότι το σύνολο της προκαταβολής της επιδότησης θα πάει ολόκληρο για την εξόφληση των εργαζομένων και κατηγόρησε τη διοίκηση του Οργανισμού ότι μέρος αυτών των χρημάτων τα δίνει για άλλους σκοπούς.

Πέρα από την ηθική διάσταση του θέματος ο κ. Στεφανίδης εξήγησε προς τα μέλη του δ.σ. ότι ακόμη και εάν θα συμφωνούσαν στην απαίτηση του υπουργού, υπάρχουν αξεπέραστες τεχνικές δυσκολίες. Ανέφερε ότι τα χρήματα της κρατικής επιχορήγησης τα εκταμιεύει ο ίδιος μέσω ενός κλειδάριθμου και εν συνεχεία, μέσω τραπέζης, κατατίθενται απευθείας στους τραπεζικούς λογαριασμούς των εργαζομένων. Εξήγησε ότι από τα χρήματα αυτά καταβάλλονται και οι εισφορές προς το ΙΚΑ καθώς είναι κι αυτές μέρος της μισθοδοσίας, κάτι όμως, που όπως είπε, δεν το δέχθηκε ο υπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη εξοφλήθηκαν τα δεδουλευμένα του Ιονίου με την προκαταβολή της κρατικής επιχορήγησης του Σεπτεμβρίου. Το ίδιο είχε συμφωνηθεί να γίνει και για τους οφειλόμενους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, από χρήματα της κρατικής επιχορήγησης των μηνών Οκτωβρίου και Νοεμβρίου. Όμως, μετά όσα έγιναν χθες στο υπουργείο Μεταφορών και μετά τη σημερινή απορριπτική απόφαση του δ.σ. του ΟΑΣΘ η εξόφληση των εργαζομένων είναι άγνωστο πότε θα ολοκληρωθεί. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της Voria.gr με τη σημερινή απόφαση του δ.σ. διαφώνησε ένα εκ των μελών του. Η απόφαση της διοίκησης του ΟΑΣΘ με την οποία απορρίπτεται το αίτημα του κ. Σπίρτζη θα σταλεί προς τον υπουργό την Δευτέρα.