Skip to main content

«Άκυρο» από Στουρνάρα στη Ζωή: Τη Δευτέρα θα είμαι σε επιφυλακή

Ο διοικητής της ΤτΕ δεν αποκρίθηκε στο κάλεσμα της προέδρου της Βουλής να καταθέσει στην επιτροπή για τη Siemens, λόγω των κρίσιμων εξελίξεων.

Αρνητικά απάντησε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, στην πρόσκληση της προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, να καταθέσει στην επιτροπή της Βουλής για τη Siemens τη Δευτέρα.

Όπως λένε συνεργάτες του, ο κ. Στουρνάρας σέβεται τους Έλληνες βουλευτές και όταν ήταν υπουργός είχε ανταποκριθεί όποτε τον καλούσαν για ενημέρωση τόσο στη Βουλή όσο και κατ' ιδίαν. Ωστόσο, όπως σημειώνουν, τη Δευτέρα δεν είναι δυνατόν να βρεθεί στη Βουλή εξαιτίας των κρίσιμων εξελίξεων στο πεδίο της διαπραγμάτευσης.

«Όλοι οι βασικοί πυλώνες του οικονομικού συστήματος πρέπει να είναι σε επιφυλακή εκείνη την ημέρα» φέρεται να δηλώνει ο διοικητής της ΤτΕ σημειώνοντας ότι πρέπει να είναι στο πόστο του και απερίσπαστος εκείνες τις ημέρες. Αργότερα, όταν όλα θα έχουν τελειώσει με το καλό και θα έχει ολοκληρωθεί η προσπάθεια διάσωσης της χώρας θα βρεθεί χρόνος και για την επιτροπή Θεσμών της Βουλής», φέρεται να δήλωσε ο κ. Στουρνάρας.