Skip to main content

Πρωτοφανές: Η Ζωή επιστρέφει ως απαράδεκτη την έκθεση της ΤτΕ

Ως «απαράδεκτη» επιστρέφει η πρόεδρος της Βουλής την έκθεση της νομισματικής πολιτικής 2014-2015 της ΤτΕ στον Γιάννη Στουρνάρα.

Ως «απαράδεκτη» επιστρέφει η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου την έκθεση της νομισματικής πολιτικής 2014-2015 της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) στον επικεφαλής της, Γιάννη Στουρνάρα.

Η πρόεδρος της Βουλής κατηγορεί τον κ. Στουρνάρα για αντιθεσμική συμπεριφορά, εκτιμώντας πως ο διοικητής της ΤτΕ δεν ενεργεί προς το συμφέρον ούτε της Ελλάδας, ούτε της Δημοκρατίας, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος.

Όπως σημείωσε η κ. Κωνσταντοπούλου, «η Βουλή δεν δέχεται στικάκια», καθώς η έκθεση παραδόθηκε το πρωί σε ηλεκτρονική μορφή.

Υπενθυμίζεται ότι η δυσοίωνη έκθεση της ΤτΕ αναφέρει ότι η σύναψη μιας νέας συμφωνίας με τους εταίρους είναι «απαραίτητη» προκειμένου να αποσοβηθούν οι άμεσοι κίνδυνοι που υπάρχουν για την οικονομία, να περιοριστεί η αβεβαιότητα και να δοθεί μια διατηρήσιμη αναπτυξιακή προοπτική στη χώρα.

Σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα, εάν δεν επιτευχθεί η συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τους πιστωτές, η χώρα θα οδηγηθεί εκτός της ζώνης του ευρώ και, πιθανώς, εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.