Skip to main content

Ακόμα περιμένουν στην κυβέρνηση τη βοήθεια από τη Ρωσία

Ακόμη και αυτή την ώρα κάποιοι στην κυβέρνηση εξακολουθούν να πιστεύουν - και να ελπίζουν - ότι τελικώς θα έρθει η βοήθεια από τη ...Μόσχα.

Ακόμα και σήμερα, που η συμφωνία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών βρίσκεται στον αέρα, οι πληροφορίες επιμένουν ότι κάποιοι στην κυβέρνηση εξακολουθούν να πιστεύουν - και να ελπίζουν - ότι τελικώς θα έρθει η βοήθεια από τη ...Μόσχα (κι ενδεχομένως και από το Πεκίνο) και θα αποτινάξει τον ...ευρωπαϊκό ζυγό. Γεγονός αποτελεί ότι τις τις τελευταίες τρεις εβδομάδες κατεβλήθη μεγάλη προσπάθεια για να διασφαλισθεί ένα βαρυσήμαντο "τρόπαιο": η αγορά ομολόγων του ελληνικού δημοσίου, ύψους 400 εκατ ευρώ από τη ρωσική κυβέρνηση, κατά το αμέσως προσεχές διάστημα. Τουλάχιστον αυτό πληροφορείται η Voria.gr.

Με το νούμερο αυτό έφυγε για την Αγία Πετρούπολη η τελευταία ελληνική αποστολή, υπό τον κ. Αλέξη Τσίπρα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι έγιναν μεγάλες προσπάθειες, για να διασφαλισθεί ένα έστω θετικό νεύμα, προς αυτή την κατεύθυνση και μάλιστα ότι συνεχίσθηκαν και μετά την επιστροφή στην Αθήνα, ακόμα και τις τελευταίες δραματικές ώρες. Η κυβέρνηση ήθελε να αποδείξει έτσι κι εμπράκτως ότι, αν χρειασθεί, έχει στο πλευρό της τη Μόσχα. Δυστυχώς, οι Ρώσοι δεν ενέδωσαν ούτε ακόμα και τώρα.

Ο Ρώσος υφυπουργός Οικονομικών ήταν ως γνωστόν, κάτι παραπάνω από ξεκάθαρος, όταν χρειάστηκε: «Δεν υπάρχει καμία τέτοια πρόβλεψη στον προϋπολογισμό μας» είπε και κάπως έτσι ενταφίασε και τις τελευταίες ελπίδες που "κυκλοφορούσαν" στην Αθήνα. Αν και ορισμένοι στην κυβέρνηση θεωρούν ακόμα ότι ο Πούτιν ...δεν είπε ακόμα τη τελευταία λέξη.