Skip to main content

Ακριβά στοιχίζουν οι Μύλοι Αλλατίνη στη Nutriart

Περίπου 16 εκατ. ευρώ υπολογίζεται ότι θα στοιχίσει στη Nutriart η απόφαση του ΣτΕ για ακύρωση της υπουργικής απόφασης με την οποία είχε εγκριθεί η χωροθέτηση μονάδων στο χώρο του οικοδομικού συγκροτή
Περίπου 16 εκατ. ευρώ υπολογίζεται ότι θα στοιχίσει στη Nutriart η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας για ακύρωση της υπουργικής απόφασης με την οποία είχε εγκριθεί η χωροθέτηση μονάδων στο χώρο του οικοδομικού συγκροτήματος «Αλευρόμυλοι Αλλατίνη» στη Θεσσαλονίκη.

Το αποτέλεσμα από την ακύρωση της απόφασης αυτής θα αντικατοπτριστεί κατά ένα μεγάλο ποσοστό στα οικονομικά αποτελέσματα του Α΄ τριμήνου της Nutriart που θα δημοσιευτούν μέχρι τις 31 Μαΐου 2010, αναφέρει η εταιρία σε ανακοίνωσή της.

Ωστόσο, η εταιρία επιφυλάσσεται ότι θα  διερευνήσει κάθε δυνατό τρόπο για την μελλοντική αξιοποίηση του ακινήτου και τον επαναπροδιορισμό των οικονομικών δεδομένων της επένδυσης που θα επανασχεδιαστεί εκ νέου. «Σταθερή επιδίωξή μας είναι να διασφαλίσουμε την αναβάθμιση της περιοχής και να ενισχύσουμε τις προσπάθειες που γίνονται για τον σκοπό αυτό» επισημαίνει η εταιρία.

«Σε μία δύσκολη πραγματικότητα, όπως αυτή στην Ελλάδα σήμερα, η απαξίωση των επενδύσεων μίας επιχείρησης έχει ιδιαίτερο αρνητικό οικονομικό αντίκτυπο, όπως συμβαίνει στη συγκεκριμένη περίπτωση με τη Nutriart και δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στον αναπτυξιακό της σχεδιασμό», καταλήγει η ανακοίνωση.

Διευκρινίζεται ότι το οικοδομικό αυτό συγκρότημα ανήκει κατά 50% στην «ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ», 100% θυγατρική της Nutriart, ενώ κατά το υπόλοιπο 50% σε λοιπούς συνιδιοκτήτες.