Skip to main content

«Ακρίβεια - Στόπ» για νέα απόφαση του ΟΑΣΘ

Επιτυχία χαρακτήρισαν τη δράση που αναπτύχθηκε ενάντια στον διπλασιασμό του κόστους μετεπιβίβασης των εισιτηρίων του ΟΑΣΘ τα μέλη των Επιτροπών «Ακρίβεια - Στόπ».
«Επιτυχία» χαρακτήρισαν την δράση που αναπτύχθηκε ενάντια στον διπλασιασμό του κόστους μετεπιβίβασης των εισιτηρίων του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) τα μέλη των Επιτροπών «Ακρίβεια - Στόπ», αφού με νεώτερη απόφαση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Μεταφορών διευκρινίζεται ότι η μετεπιβίβαση θα γίνεται με το παλιό τιμολογιακό καθεστώς.

«Απομένει ωστόσο το θέμα της αύξησης του κομίστρου κατά 20% το οποίο είναι άδικο και πρέπει να το πάρουν πίσω, ειδικά στις δύσκολες μέρες που περνούν οι μισθωτοί και οι χαμηλοσυνταξιούχοι», τόνισε το μέλος των Επιτροπών «Ακρίβεια - Στοπ» Νίκος Νούλας.

Σε συνέντευξη τύπου στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης τα μέλη των Επιτροπών ζήτησαν να δημοσιοποιηθεί το μετοχολόγιο του ΟΑΣΘ, αφήνοντας αιχμές για κακοδιαχείριση και υποστηρίζοντας ότι «με τεχνητούς τρόπους προσαυξάνει τα έξοδα που έχει, ώστε να διαμορφώνεται ανάλογα η κρατική επιχορήγηση».

«Με βάση τη σύμβαση και φέτος θα επιδοτηθεί με 112 εκατ. ευρώ (πέρυσι με 130 εκ. ευρώ) και προβλέπεται συμβατικό επιχειρηματικό κέρδος 16 εκατ. ευρώ. Επιδοτείται με 2,1 εκατ. ευρώ το χρόνο για την ενοικίαση των γραφείων και του αμαξοστασίου. Να μας πουν από ποιους το νοικιάζουν και γιατί δεν αποκτούν ιδιόκτητους χώρους», ζήτησε ο συντονιστής των Επιτροπών Γιώργος Θεοδωρόπουλος.

«Να περάσει ο ΟΑΣΘ στον έλεγχο του δημοσίου και της κοινωνίας», ζήτησε το μέλος της διοίκησης του ΕΚΘ Δέσποινα Χαραλαμπίδου.

Τα μέλη των Επιτροπών «Ακρίβεια - Στοπ» θα πραγματοποιήσουν νέα συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του ΟΑΣΘ στις 21 Μαΐου με αιτήματα την περαιτέρω μείωση της τιμής του εισιτηρίου, κατάργηση του προστίμου των 36 ευρώ, δωρεάν μετακίνηση για τους ανέργους και τους εργαζομένους κατά τις ώρες μετακίνησης για δουλειά.