Skip to main content

Ακρίβεια και συγκεκριμένα στοιχεία ζητά το ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος

Ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Τζέρι Ράις, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επίτευξη συνολικής συμφωνίας στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου

Περισσότερη ακρίβεια και πιο συγκεκριμένα στοιχεία για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους χρειάζεται το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προκειμένου να υποστηρίξει χρηματοδοτικά το πρόγραμμα, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπός του, Τζέρι Ράις, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων στην Ουάσιγκτον την Πέμπτη.

Ο κ. Ράις εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επίτευξη συνολικής συμφωνίας στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου, τονίζοντας ότι οι διαφορές με τους Ευρωπαίους έχουν αρχίσει να περιορίζονται.

Παράλληλα, σημείωσε πως το Ταμείο καλωσορίζει τη νομοθέτηση ενός ισχυρού πακέτου μεταρρυθμίσεων από την πλευρά της Ελλάδας, το οποίο, όπως είπε, μαζί με τη βιωσιμότητα του χρέους, είναι οι απαραίτητες προϋποθέσεις για τη χρηματοδοτική συμμετοχή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα.

Για το χρέος, τόνισε ότι συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις, καθώς και ότι η θέση του Ταμείου δεν έχει αλλάξει.

Συμπλήρωσε, ωστόσο, ότι η επίτευξη συμφωνίας θα εξαρτηθεί από τις διαβουλεύσεις και την πρόοδο που θα σημειωθεί τις επόμενες εβδομάδες, με το Ταμείο να ζητεί περισσότερες διευκρινίσεις σχετικά με την ελάφρυνση του χρέους.