Skip to main content

Ακρόαση για τον «Μαγικό Αυλό» του Μότσαρτ στο Μέγαρο Μουσικής

Θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 25 Μαΐου και απευθύνεται σε λυρικούς τραγουδιστές ή ηθοποιούς με πολύ καλές επιδόσεις στο τραγούδι.

«Ο Μαγικός Αυλός», η διάσημη όπερα του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ (1756 – 1791), σε διασκευή και σκηνοθεσία της καταξιωμένης Κάρμεν Ρουγγέρη, έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, όπου θα κάνει πρεμιέρα στο τέλος Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους.

Η πασίγνωστη όπερα του Γερμανού συνθέτη, βασισμένη στο λιμπρέτο  του Εμάνουελ Σικανέντερ (1751-1812), μετατρέπεται σε μουσικοθεατρικό παραμύθι για μικρούς και μεγάλους, συνδυάζοντας μουσική, τραγούδι, αφήγηση, διαλόγους, χορό, εντυπωσιακά κοστούμια και σκηνικά. Έτσι, ο συνδυασμός μουσικής και θεατρικού λόγου παράγει θαυμαστό αποτέλεσμα, ικανό να προσελκύσει το ενδιαφέρον του κοινού και να μυήσει θεατές κάθε ηλικίας στο μαγευτικό κόσμο της όπερας, ενός από τα σημαντικότερα καλλιτεχνικά επιτεύγματα του δυτικού πολιτισμού.  

Ενόψει της παρουσίασης του έργου, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, η σκηνοθέτρια της παράστασης Κάρμεν Ρουγγέρη και οι συνεργάτες της διοργανώνουν ακρόαση για λυρικούς τραγουδιστές ή ηθοποιούς με πολύ καλές επιδόσεις στο τραγούδι την Πέμπτη 25 Μαΐου, από τις 11 π.μ. έως τις 4 μ.μ. Η ακρόαση θα γίνει στις εγκαταστάσεις του ΟΜΜΘ (κτήριο Μ1, 5ος όροφος, Αίθουσα Δοκιμών).

Οι υποψήφιοι καλούνται να προετοιμάσουν και να τραγουδήσουν μία άρια από το «Μαγικό Αυλό» (ανάλογα με το είδος της φωνής τους, δηλαδή σοπράνο, μεσόφωνο, τενόρο, βαρύτονο, βαθύφωνο) και ένα θεατρικό μονόλογο από έργο του κλασικού ρεπερτορίου.

Οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες θα πρέπει προηγουμένως να αποστείλουν βιογραφικό σημείωμα έως τη Δευτέρα 22 Μαΐου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (υπόψη κας Μαρίας Ροδοκαλάκη, τηλ. 2310.895.889, ηλεκτρονική διεύθυνση mrodokalaki@tch.gr).