Skip to main content

Άκρως επικίνδυνη διασταύρωση στην Καλαμαριά-Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι

Συνεχείς παραβιάσεις προτεραιότητας προκαλούν τροχαία ατυχήματα. Οι κάτοικοι θα αποκλείσουν συμβολικά τον δρόμο σήμερα το απόγευμα.

Διασταύρωση - παγίδα, στην οποία οι διερχόμενοι οδηγοί παραβιάζουν συνεχώς την προτεραιότητα, με αποτέλεσμα να προκαλούνται τροχαία ατυχήματα είναι η συμβολή των οδών Μητρ. Καλλίδου και Καθηγητή Ρωσσίδη στην Καλαμαριά.

Μόνο τα καταγεγραμμένα από την Τροχαία ατυχήματα από το 2016 μέχρι σήμερα, ανέρχονται σε 17, εκ των οποίων τα 8 είχαν τραυματίες.

Κάτοικος της περιοχής λέει στη Voria.gr πως τα ατυχήματα είναι τόσο συχνά, που σίγουρα συμβαίνει ένα κάθε 15 περίπου μέρες. «Συχνότερα είναι τα ατυχήματα μεταξύ Ι.Χ. και δικύκλων», αναφέρει.

Με πρωτοβουλία του νεαρού Δημήτρη Αντωνίου και κατοίκων της περιοχής, έχει προγραμματιστεί για σήμερα, Δευτέρα 19 Μαρτίου στις 17:30, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο σημείο, ενώ οι πολίτες σκοπεύουν να κλείσουν συμβολικά τον δρόμο για λίγη ώρα. «Θέλουμε με αυτόν τον τρόπο να επιστήσουμε την προσοχή στους αρμόδιους προκειμένου να ληφθούν κάποια μέτρα», δήλωσε στη Voria.gr ο Δημήτρης Αντωνίου, θύμα και ο ίδιος τροχαίου ατυχήματος. Όπως λέει, «δεν έχει χαθεί ακόμη ζωή, γι' αυτό και δεν ευαισθητοποιείται ο κόσμος. Τότε όμως θα είναι αργά, πρέπει να γίνει κάτι άμεσα».     

Συγκεκριμένα, η προτεραιότητα στην κυκλοφορία των οχημάτων έχει αλλάξει εδώ και περίπου τρία χρόνια, εξαιτίας των έργων του μετρό. Έκτοτε, οι οδηγοί που θέλουν να μετακινηθούν από την Καλαμαριά προς το κέντρο, πρέπει να περάσουν από την οδό Καλλίδου και έπειτα να ακολουθήσουν τις Καραολή - Κυδωνιών. Η οδός Καλλίδου είναι ένας στενός συνοικιακός δρόμος, από τον οποίο διέρχονται αναγκαστικά και τα λεωφορεία της γραμμής 7 του ΟΑΣΘ. Έτσι, έχουν τοποθετηθεί ενδείξεις STOP στα οχήματα που κινούνται επί της Ρωσσίδη. Ωστόσο, πολλοί οδηγοί δεν το γνωρίζουν, δεν το βλέπουν εγκαίρως και παραβιάζουν την προτεραιότητα. 

«Σε όλες τις προηγούμενες διασταυρώσεις τα οχήματα επί της Ρωσσίδη έχουν προτεραιότητα οπότε και αναπτύσσουν ταχύτητα και διατηρούν και την αίσθηση της προτεραιότητας καθώς βρίσκονται σε μεγάλο και διπλής κυκλοφορίας δρόμο που συναντάει μικρά συνοικιακά δρομάκια. Αυτό αλλάζει όμως στη διασταύρωση με την Καλλίδου η οποία έχει προτεραιότητα λόγω της διέλευσης του λεωφορείου από το δρόμο αυτό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα κάθε μέρα όλη η περιοχή να περιμένει από στιγμή σε στιγμή το επόμενο τροχαίο ατύχημα», εξηγεί ο κ. Αντωνίου.

Μάλιστα, ο κ. Αντωνίου έχει καταγράψει σε ένα ενδεικτικό βίντεο τη συχνότητα των παραβιάσεων στο σημείο: