Skip to main content

Αλεξανδρής: Δεν μετανιώνω για τίποτα, έχω προσφέρει στον Άρη

«Δεν κοιμήθηκα το βράδυ πριν πάρω την απόφαση μου να πάω στον Πανιώνιο, δεν μετανιώνω για αυτό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο «Τίγρης»

Για την επιλογή του να αναλάβει τον Πανιώνιο παραμονές του αγώνα με τον Άρη αναφέρθηκε μεταξύ άλλων μιλώντας στον ρ/σ «Yellow», ο Βαγγέλης Αλεξανδρής.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο «Τίγρης»:

«Δεν θα αμφισβητήσει κανείς την προσφορά μου ούτε την ιστορία μου. Κάποιοι είναι ασεβείς προς το πρόσωπο μου γιατί εγώ έχω μία διαδρομή από το 1970 τα δρώμενα του συλλόγου άλλο το επάγγελμα άλλο το συναίσθημα. Αυτό το λέω για κάποιοι δεν ξέρουν καν τι έχω κάνει και τι έχω προσφέρει και ποια είναι η διαδρομή μου και αυτό με στεναχωρεί.

Τα νέα τα παιδιά δεν γνωρίζουν αλλά πρέπει να είναι ενημερωμένοι».

Για την επιστροφή του στην Α1 είπε: «Εγώ ήμουν ελεύθερος προπονητής από τις 7 Ιανουαρίου. Ο Άρης κάποια στιγμή απομάκρυνε τον Γιαννάκη, δεν επέλεξε εμένα για προπονητή, επέλεξε κάποιον άλλον και πολύ καλά έκανε δεν θα το κρίνω. Δηλαδή εγώ απαγορεύεται να δεχτώ μία πρόταση επειδή θα βρεθώ απέναντι στον Άρη; Δεν είναι η πρώτη φορά, έχω βρεθεί απέναντι και σαν παίκτης και σαν προπονητής με 12 ομάδες. Απουσίαζα από την Α1 και μου δόθηκε η ευκαιρία να επανεμφανιστώ ξανά και πήγα στον Πανιώνιο γιατί ήμουν 2 χρόνια στον Ηρακλή στην Α2».

Για τον Χάρη Παπαγεωργίου είπε: «Με τον Χάρη είχαμε κανονίσει να καθίσω δίπλα του όπως έγινε και με τον Γιάννη Ιωαννίδη. Ο Χάρης δεν είναι απλά ένας φίλος είμαστε από παιδιά μαζί, εγώ τον έχω χαρακτηρίσει ετεροθαλή αδερφό. Παρεξηγήθηκα μαζί του και με πήρε τηλέφωνο αφότου σώθηκε η ομάδα γιατί μέχρι τότε δεν με έπαιρνε τηλέφωνο και του απάντησα ότι οι φιλίες είναι πάνω από σωματεία και από όλα».

Για τον Πανιώνιο είπε: «Εγώ έχω ξαναδουλέψει στον Πανιώνιο. Ο πρόεδρος από εκεί θέλει πάρα πολύ να τον βοηθήσω, μπορώ να του γυρίσω την πλάτη; Και για μένα νομίζετε ήταν εύκολη απόφαση; Ήμουν ελεύθερος, θα μπορούσε να με επιλέξει ο Άρης να δουλέψω σε αυτόν. Από την στιγμή που δεν με επέλεξε γιατί να μη δουλέψω σε ένα άλλο σωματείο.

Αυτό δεν μπορώ να καταλάβω. Ξέρουν πότε ήρθα στον Άρη σαν παίκτης και σαν προπονητής. Σαν άνθρωπος είμαι υποτακτικός, αν δεν μου αρέσει κάτι θα σηκωθώ να φύγω άλλα όχι ότι δεν έχω βοηθήσει σε δύσκολες στιγμές. Δεν θέλω να πω ονόματα.

Δεν θέλω να μπω σε αυτήν την διαδικασία γιατί ο καθένας έχει την ιστορία του και ο Αλεξανδρής ήταν παρών όποτε του είχε ζητηθεί. Ο Χάρης με πήρε αφότου σώθηκε ο Πανιώνιος.

Εγώ δεν έκανα κάποια νίκη με τον Πανιώνιο, η ομάδα σώθηκε με τις νίκες που έκανε ο προηγούμενος προπονητής και με πήρε να με συγχαρεί. Η παρεξήγηση λύθηκε γιατί μπήκα και εγώ στη δική του θέση. Στην αρχή αρνήθηκα την πρόταση του Πανιώνιου, με είχε πάρει ο Χρήστος ο Χριστοδούλου και 2-3 άλλοι από την προηγούμενη συνεργασία και είπα ότι δεν μπορώ για πολλούς και διάφορους λόγους αλλά δεν μπορούσα να μην αποδεχτώ όταν με πήρε ο πρόεδρος.

Δεν κοιμήθηκα το βράδυ πριν πάρω την απόφαση μου να πάω στον Πανιώνιο. Ήταν τρομερά δύσκολη η απόφαση, δεν έκλεισα μάτι το προηγούμενο βράδυ. Δεν έχω μετανιώσει για καμία μου απόφαση. Έχω πάρει πολλές αποφάσεις στην καριέρα μου».

Για το αν θα έρθει ξανά στο Παλέ είπε: «Για ποιο λόγο να μην έρθω; Δεν νιώθω άβολα, όταν είσαι καθαρός σε όλα δεν νιώθεις έτσι. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που έρχομαι μετά από μία συνεργασία με άλλη ομάδα».

Για το αν μπορεί να έρθει μία καλύτερη μέρα λόγω χρεών για τον Άρη είπε: «Είναι δύσκολη η κατάσταση. Οι άνθρωποι που διαχειριστούν αυτό το χρέος που δημιουργούνται, είναι δύσκολο. Το βίωσα και εγώ αυτό όταν ήρθε μετά το Μαρούσι το 2010 για να βοηθήσω την κατάσταση.

Είχα έρθει για να δώσω μάχη και είχα δουλέψει κάτω από αντίξοες συνθήκες δεν είναι όπως είναι τώρα. Είχαμε έναν άνθρωπο επικεφαλής ο οποίος ήταν κόκκινο πανί για τον κόσμο.

Τα χρήματα δεν φέρνουν την ευτυχία αλλά είναι δύσκολες καταστάσεις. Όλες οι πόρτες είναι κλειστές, όλοι θέλουν εγγυήσεις σε προχωρημένο βαθμό που το σωματείο δεν είναι σε θέση να τις δώσει, χάνονται παίκτες, υπάρχει αμφισβήτηση, είναι δύσκολες καταστάσεις.

Το καλό είναι ότι το όνομα του Άρη μετράει και τον ελλαδικό και στον ευρωπαϊκό χώρο. Υπάρχει ένας κόσμος που στηρίζει αυτήν την ομάδα σε όποια κατάσταση και αν είναι το οποίο θα έλεγα ότι είναι ένα κίνητρο και για προπονητές και για παίκτες ώστε να έρθουν».

Για το αν μπορεί να πετύχει ο Βαγγέλης Αγγέλου είπε: «Είναι δύσκολη η θέση του Βαγγέλη κάνει μία πολύ καλή προσπάθεια, κρατάει την ομάδα στην Α1, απ’ότι διαβάζω είναι αποδεκτός από τους παίκτες. Εγώ του εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία. Οι δυσκολίες είναι μέσα στη ζωή».

Για τον Μπορίς Νταλό είπε:

«Είναι ένας εξαιρετικός αθλητής και εξαιρετικό παιδί σαν χαρακτήρας, πανέξυπνος. Σαν παίκτης έχει πάρα πολύ μεγάλα περιθώρια εξέλιξης. Μπορεί να κάνει πάρα πολλές δουλειές, αναλαμβάνει τους αντιπάλους. Χρειάζεται μόνο να βελτιώσει το μακρινό σουτ, δεν είναι κακός απλά χρειάζεται λίγη δουλίτσα».

Για το ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα είπε: «Εγώ πιστεύω ότι θα το πάρει ο Ολυμπιακός. Ο Σφαιρόπουλος αντιμετώπισε μία δύσκολη χρονιά με πολλούς τραυματισμούς. Ξεπέρασε όμως όλες τις δυσκολίες. Θα μπορούσε να είχε φτάσει στο Final 4 και να ήταν πρώτος μάγκας αλλά και αυτό που έκανε και τώρα που γύρισε μία σειρά υπέρ του είναι πολύ μεγάλη υπόθεση».

Για τον Άρη Ραφτόπουλο είπε: «Στεναχωρήθηκα πολύ. Ήταν στις εθνικές ομάδες. Ήμασταν χρόνια φίλοι και είχαμε μόνο ένα μήνα διαφορά. Ήταν εξαιρετικό παιδί, κύριος σε όλα του, ήταν πολύ μπροστά σαν παίκτης».