Skip to main content

Αλεξιάδης: Ανοιχτή η συζήτηση για τις δόσεις του φόρου εισοδήματος

Ο καθένας πρέπει να αποφασίσει αν στον αγώνα που κάνει η ελληνική κυβέρνηση είναι σύμμαχος ή αν στέκεται απέναντι, δήλωσε ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να πειστούν τελικά οι δανειστές να καταβληθεί ο φόρος εισοδήματος σε επτά ή οκτώ μηνιαίες δόσεις, άφησε νωρίτερα ο αναπληρωτής υπ. Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης.

Μιλώντας στον Realfm 97,8, ο κ. Αλεξιάδης ανέφερε: «Αυτή τη στιγμή γίνεται μια προσπάθεια οι τρεις διμηνιαίες δόσεις να γίνουν περισσότερες δόσεις. Προσπάθεια γίνεται αυτή τη στιγμή, διαπραγμάτευση γίνεται. Μπορεί να το πετύχουμε, μπορεί και να μην το πετύχουμε». Όπως τόνισε, «θέλουμε να εξυπηρετήσουμε τους πολίτες και τους επιχειρηματίες» για να προσθέσει:

«Ο καθένας πρέπει να αποφασίσει αν στον αγώνα που κάνει η ελληνική κυβέρνηση είναι σύμμαχος ή αν στέκεται απέναντι. Διαφωνεί κανένας ότι πρέπει να κάνουμε τις τρεις διμηνιαίες δόσεις πολύ περισσότερες μηνιαίες;».

«Η πραγματικότητα», σύμφωνα με τον αναπληρωτή ΥΠΟΙΚ, «είναι ότι αυτήν τη στιγμή γίνονται συζητήσεις για να έχουμε περισσότερες δόσεις και αν καταλήξουμε σε θετική συμφωνία θα πάει και η διάταξη στη Βουλή. Αυτή είναι η πραγματικότητα σε θέματα φορολογίας. Δεν έχω να κρύψω τίποτα εγώ, δεν φοβάμαι τίποτα».

Στο ερώτημα πότε θα τελειώσει η αξιολόγηση του προγράμματος, ο κ. Αλεξιάδης απάντησε χαρακτηριστικά: «Χρειάζεται μαντικές ικανότητες να έχει κάποιος, είναι μία διαπραγμάτευση και μία αξιολόγηση. Αλλά νομίζω ότι το όριο που έβαλε ο υπουργός Οικονομικών είναι ένα πολύ ρεαλιστικό όριο».