Skip to main content

Αλεξιάδης: Ούτε μία μέρα νέα παράταση στις φορολογικές δηλώσεις

Πρέπει να ασχοληθεί ο μηχανισμός με ελέγχους και την είσπραξη, σημείωσε ο νέος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης.

Όλα όσα ετοιμάζονταν σε προγραμματικό επίπεδο στο ΣΥΡΙΖΑ σε θέματα φοροδιαφυγής δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην γίνουν πραγματικότητα, σημείωσε ο νέος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής της θέσης στο υπουργείο Οικονομικών, παρουσία της απερχόμενης Νάντιας Βαλαβάνη.

«Εχω επίγνωση της ευθύνης, της βαρύτητας και της περιόδου με τα πολιτικά και οικονομικά όρια που έχει», τόνισε ο κ. Αλεξιάδης και πρόσθεσε πως θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν να αντιμετωπίσει τα προβλήματα. «Αξιοποιούμε ότι θετικό υπήρξε και προχωράμε σε μικρές και μεγάλες μάχες», επισήμανε.

Σύμφωνα με τον νέο αναπληρωτή ΥΠΟΙΚ, άμεσα θα ξεκινούν σαρωτικοί έλεγχοι στην αγορά και εκεί που υπάρχουν εστίες διαφθοράς. Ενεργοποιείται όλο το δυναμικό του υπουργείου, πέραν από το ΣΔΟΕ για να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ από την αύξηση του ΦΠΑ που καλείται να πληρώσει ο φορολογούμενος.

Παράλληλα, όπως ξεκαθάρισε ο κ. Αλεξιάδης, δεν θα υπάρξει άλλη παράταση στις φορολογικές δηλώσεις. «Πρέπει να ασχοληθεί ο μηχανισμός με ελέγχους και την είσπραξη», σημείωσε.