Skip to main content

Αλεξιάδης: Στόχος να τελειώσει το συντομότερο η αξιολόγηση

Yπάρχει μια κυβέρνηση που αγωνίζεται και θέλει να προχωρήσει όσο γίνεται πιο γρήγορα η αξιολόγηση, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Έμφαση στην υλοποίηση της συμφωνίας με τους δανειστές έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης, μιλώντας στο 2ο Ναυτιλιακό Συνέδριο της Ναυτεμπορικής.

Δεσμεύθηκε πάντως ότι δεν θα ληφθούν μέτρα που θα προκαλέσουν πρόβλημα στην ανταγωνιστικότητα της ναυτιλίας, αλλά ούτε και μέτρα που θα οδηγήσουν κλάδους ή περιοχές της χώρας σε χειρότερη κατάσταση από ό,τι είναι σήμερα.

Ζήτησε ακόμη «να μην αφήσουμε την κρίση να μεταβληθεί σε κοινωνική κρίση». Όπως είπε, υπάρχει μια κυβέρνηση που αγωνίζεται και θέλει να προχωρήσει όσο γίνεται πιο γρήγορα η αξιολόγηση, ώστε μετά να ξεκινήσει ο διάλογος για το χρέος.

«Για την κυβέρνηση και στα θέματα φορολογίας δεν υπάρχει plan b, δεν υπάρχει ομάδα χ, ψ, ω», ξεκαθάρισε.  

Ο κ. Αλεξιάδης παραδέχθηκε ότι δεν είναι δίκαιη η φορολογική πολιτική που είναι υποχρεωμένη να ακολουθήσει η κυβέρνηση τώρα, αλλά πρόσθεσε: «Είμαστε εδώ για να λύσουμε τα προβλήματα, διαφορετικά θα είχαμε μείνει στην ιδεολογική μας καθαρότητα».
Ειδικά για τα θέματα φορολογίας ανέφερε ότι το 2015 οι εισπράξεις ήταν μεγαλύτερες από εκείνες του 2014. «Δεν είμαστε πίσω, έχουμε υπέρβαση και υπέρβαση των στόχων του προϋπολογισμού», τόνισε.

«Χτίζουμε βήμα - βήμα μια άλλη φορολογική πολιτική με διάλογο», συνέχισε.

Τέλος, ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ εκτίμησε ότι η Eλλάδα και η ελληνική ναυτιλία θα βγουν πιο δυνατές από την κρίση.