Skip to main content

Αλεξιάδης: Το «Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι» ανήκει σε άλλες δεκαετίες

Είμαστε αριστερό κόμμα, δεν κρυβόμαστε, με συγκεκριμένη αφετηρία, αλλά κάνουμε συμβιβασμούς, υπογράμμισε ο πρώην υπουργός.

«Το σύνθημα "Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι", είναι γνωστό ότι έχει να κάνει με τον ρόλο των ΗΠΑ σε παλαιότερες δεκαετίες, ανέφερε ο πρώην υπουργός, Τρύφων Αλεξιάδης, σε συνέντευξή του στον FOCUS 103,6, σχολιάζοντας την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ αλλά και το γνωστό σύνθημα της Αριστεράς.

«Το αντιαμερικανικό κίνημα του ’70 και του ’80 είχε συγκεκριμένες αφορμές, που είχαν να κάνουν με την πολιτική των ΗΠΑ και τη χώρα μας», δήλωσε και πρόσθεσε:

«Η χώρα δεν είναι απομονωμένη, όπως επέμεναν κάποιοι να την εμφανίζουν. Μόνο καλές ειδήσεις ακούμε από τα διεθνή μέσα για την Ελλάδα, αλλά και από βασικές πολιτικές μορφές, όπως ο Μακρόν και ο Τραμπ».

Ερωτηθείς για τη στάση της ΝΔ αναφορικά με το ταξίδι Τσίπρα στις ΗΠΑ ο κ. Αλεξιάδης απάντησε:

«Με εντυπωσίασε η στροφή της ΝΔ, γιατί μετά τα στραπάτσα που έπαθε η ΝΔ στη βουλή, με το να επιλέξει πεδία σύγκρουσης στα οποία ηττήθηκε, τη θεωρώ πολύ σωστά στρατηγικά, ίσως βοηθά και η αλλαγή στο επικοινωνιακό επιτελείο. Βέβαια δεν φτάνει η αλλαγή στο επικοινωνιακό, πρέπει να αλλάξουν και πολιτικές.»

«Είμαστε αριστερό κόμμα, δεν κρυβόμαστε, με συγκεκριμένη αφετηρία, αλλά κάνουμε συμβιβασμούς, με κριτήριο το όφελος της χώρας και του πολίτη, κι όχι με κάποιο χαλασμένο αριστερόμετρο, που επικαλούνται πολλοί.»