Skip to main content

Τσίπρας: Η χώρα βγαίνει σε ένα ξέφωτο - Νέο ρεκόρ φέτος στον τουρισμό

Ο πρωθυπουργός εκτίμησε ότι τη φετινή χρονιά θα σημειωθεί νέο ιστορικό ρεκόρ, με πάνω από 32 εκατομμύρια τουρίστες να επισκέπτονται την Ελλάδα.

Στις θετικές προοπτικές τόσο του τουριστικού προϊόντος όσο και της ελληνικής οικονομίας, ευρύτερα, αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά την ετήσια γενική συνέλευση του ΣΕΤΕ, η οποία λαμβάνει χώρα στο Μέγαρο Μουσικής.

Περιγράφοντας την «εικόνα» του τουριστικού κλάδου, κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι «έχει κερδίσει όλες τις προβλέψεις και όλα τα στοιχήματα», ενώ υπογράμμισε ότι η απόδοση του τουρισμού μάς έχει κάνει υπερήφανους τα τελευταία χρόνια.

Απευθυνόμενος προς τους επιχειρηματίες του κλάδου, εξήρε το γεγονός ότι εμπιστεύτηκαν την ελληνική οικονομία και «όλα αυτά τα χρόνια συνεχίσατε να επενδύετε εν μέσω των δυσκολιών».

Μάλιστα, εκτίμησε ότι τη φετινή χρονιά θα σημειωθεί νέο ιστορικό ρεκόρ, με πάνω από 32 εκατομμύρια τουρίστες να επισκέπτονται την Ελλάδα.

Αναφερόμενος στις προοπτικές της οικονομίας, ο Πρωθυπουργός υποστήριξε ότι «η χώρα βγαίνει σε ένα ξέφωτο», καθώς σταμάτησε η κατάρρευση, ανετράπη η καταστροφική πορεία και το σύνολο της οικονομίας αναπτύσσεται.

«Βγαίνουμε επιτέλους από τα μνημόνια» έσπευσε να επαναλάβει, επισημαίνοντας ότι πλέον διαμορφώνεται μια αισιόδοξη κατάσταση για τη χώρα.

Όπως εξήγησε, αναλυτικότερα, η κυβέρνηση εργάζεται πυρετωδώς «ώστε στα μέσα Ιουνίου να είναι έτοιμο και το τελευταίο νομοσχέδιο για την εφαρμογή των τελευταίων προαπαιτούμενων».

Πρόσθεσε, επιπλέον, ότι προς το τέλος του Ιουνίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις για το χρέος, επιτυγχάνοντας μια συμφωνία με φιλόδοξη προοπτική και κατάλληλα προσαρμοσμένη στις μακροοικονομικές συνθήκες της χώρας.