Skip to main content

Αλέξης Τσίπρας: Ή θα συνεχίσουμε όλοι μαζί ή θα φύγουμε όλοι μαζί

Ο πρωθυπουργός στην αρχή της ομιλίας του έκανε μια περιγραφή των τελευταίων ημερών, ενώ αναφέρθηκε και στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.

Μήνυμα προς τους βουλευτές του έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτική Ομάδας και της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.
 
«Εγώ δεν πρόκειται να γίνω νέος Παπαδήμος. Εδώ που ήρθαμε, ήρθαμε όλοι μαζί ή θα φύγουμε ολοι μαζί. Ή συνεχίζουμε όλοι μαζί, ή θα φύγουμε ολοι μαζί», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Έκανε λόγο για κρίσιμες αποφάσεις στις οποίες βρίσκεται μπροστά η Κοινοβουλευτική Ομάδα. «Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε μπροστά σε κρίσιμες αποφάσεις. Αυτό που έχει σημασία είναι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ να σταθεί ενωμένη και συμπαγής μπροστά σε αυτές τις κρίσιμες αποφάσεις. Εγώ δεν πρόκειται να γίνω νέος Παπαδήμος» τόνισε. Όπως είπε στην ομιλία του ο κ. Τσίπρας, «εδώ κινδυνεύει να ανατιναχτεί το κράτος δεν μιλάμε για Grexit, αλλά για άτακτη χρεοκοπία με ό,τι αυτό συνεπάγεται». 

Ο πρωθυπουργός στην αρχή της ομιλίας του έκανε μια περιγραφή των τελευταίων ημερών, ενώ αναφέρθηκε και στο δημοψήφισμα. «Πήραμε εντολή να φέρουμε καλύτερη συμφωνία απο το τελεσίγραφο του Eurogroup αλλά δεν πήραμε εντολή να βγάλουμε την Ελλάδα από την ευρωζώνη» σημείωσε.

Στη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως δεν θα δεχθεί να μην υπάρξει δεδηλωμένη. «Ο καθένας θα αναμετρηθεί με την ιστορία του, δεν θα δεχθώ να μην υπάρξει δεδηλωμένη» είπε χαρακτηριστικά. Όπως είπε, «είναι ευθύνη της Αριστεράς έναντι των λαϊκών στρωμάτων να μην φτάσουμε στο Grexit». 

«Θα αναμετρηθεί ο καθένας με το μπόι του και με την ιστορία του. Ανάμεσα σε μία κακή και σε μία καταστροφική επιλογή είμαστε υποχρεωμένοι να επιλέξουμε το πρώτο. Δεν είναι εύκολο αλλά πρέπει» τόνισε και πρόσθεσε: «Είναι σαν να σου ζητούν τα λεφτά ή τη ζωή σου...».