Skip to main content

Αλιβιζάτος: Θα είναι επιτυχία αν ξεπεράσουμε τους 100.000 ψηφοφόρους

Το θέμα με τις λίστες όσων ψηφίσουν και το μητρώο που θα δημιουργηθεί έχει λήξει, τόνισε ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Επιτροπής Δεοντολογίας.

Την εκτίμησή του για την προσέλευση των πολιτών στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη της ηγεσίας του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, εξέφρασε ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Επιτροπής Δεοντολογίας, Νίκος Αλιβιζάτος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24.

«Αν περάσουμε κάτω από τις 100.000 θα είναι αποτυχία, αν περάσουμε τις 100.000 θα είναι επιτυχία, αν περάσουμε τις 200.000 θα είναι μεγάλη επιτυχία, αν πλησιάσουμε τις 300.000 -όπως θέλω να πιστεύω- θα είναι θρίαμβος» δήλωσε, ενώ πρόσθεσε ότι το θέμα με τις λίστες όσων ψηφίσουν και το μητρώο που θα δημιουργηθεί έχει λήξει.

«Όποιος θέλει να γίνει μέλος του νέου κόμματος θα το δηλώνει ρητά, όποιος απλώς θέλει να ψηφίσει, ψηφίζει χωρίς να δηλώσει οτιδήποτε. Αυτό έχει ληφθεί ως απόφαση από την πρώτη στιγμή. Για παράδειγμα, σε περίπτωση που κάποιος θέλει να βγει η Φώφη Γεννηματά και βγει ο Γιώργος Καμίνης, μπορεί μετά να μη θέλει να έχει καμία σχέση με τον χώρο» σημείωσε και ξεκαθάρισε: «Έχει τελειώσει το θέμα με τις λίστες και δεν πρόκειται να ανοίξει ξανά. Αυτά είναι λυμένα, κάποιοι δεν ξέρω ποιοι, τα ανοίγουν. Είναι τελείως λυμένα. Δεν μπορεί να παγιδεύσεις κάποιον που πάει να ψηφίσει αρχηγό ως μέλος ενός κόμματος. Για όνομα του Θεού. Εγώ δεν θα φέρω τέτοιο θέμα προς συζήτηση».

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, όσοι δεν θελήσουν να γίνουν μέλη, τα στοιχεία τους θα διαγραφούν όταν τελειώσει και η διαδικασία πιθανών ενστάσεων, καθώς αυτό επιτάσσει, με γνωμάτευσή της, η Ανεξάρτητη Αρχή Προσωπικών Δεδομένων. Το ίδιο θα συμβεί και με τους εθελοντές που θα συνδράμουν στη διαξαγωγή της ψηφοφορίας.