Skip to main content

Αλλαγές στη δομή της ΕΡΤ και του ΕΟΤ

Αλλαγές στη δομή της ΕΡΤ ΑΕ και του ΕΟΤ προβλέπει νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.
Αλλαγές στη δομή της ΕΡΤ ΑΕ και του ΕΟΤ προβλέπει νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού το οποίο γνωστοποιήθηκε σήμερα.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό ενημερωτικό σημείωμα, «κοινή φιλοσοφία για τις αλλαγές είναι ότι το Διοικητικό Συμβούλιο πρέπει να είναι το ανώτατο όργανο των οργανισμών, συγχρόνως όμως πρέπει ο ρόλος του προέδρου να είναι διακριτός με αυτόν του διευθύνοντος».

Σε αυτό το πλαίσιο, θεσπίζεται θέση διευθύνοντος συμβούλου στην ΕΡΤ ΑΕ και θέση γενικού γραμματέα στον ΕΟΤ χωριστή από αυτή του προέδρου του ΔΣ κάθε οργανισμού.

Πιο συγκεκριμένα, για την ΕΡΤ προβλέπεται ότι καταργούνται οι θέσεις των εντεταλμένων Συμβούλων, διευκρινίζονται ζητήματα σχετικά με τη νέα διαδικασία προσλήψεων του έκτακτου προσωπικού που είναι απαραίτητο για την ομαλή παραγωγή και εκπομπή του οπτικοακουστικού της έργου και ρυθμίζονται όσα ζητήματα προέκυψαν από τις συμβάσεις έργου που είχαν συναφθεί πριν από την έναρξη ισχύος του ν 3812/2009.

Παράλληλα, με το νομοσχέδιο ρυθμίζονται ζητήματα που σχετίζονται με την κατάργηση του ειδικού λογαριασμού του Υπουργείου Πολιτισμού, εργαζομένων στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και Γενική Γραμματεία Ολυμπιακής Αξιοποίησης, καθώς και με το διορισμό διακριθέντων αθλητών.

Προβλέπονται, τέλος, ρυθμίσεις που αφορούν τουριστικά και ολυμπιακά ακίνητα.