Skip to main content

Αλλαγή πλεύσης στο ΧΑ

Σε θετικό έδαφος κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά τη δημοσιοποίηση της επιστολής που έστειλε σήμερα ο Γ. Παπακωνσταντίνου στους επικεφαλής της ΕΕ, του ΕΚΤ και του ΔΝΤ.
Σε θετικό έδαφος με πρωταγωνιστές τις τράπεζες κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών μετά τη δημοσιοποίηση της επιστολής που έστειλε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου στους επικεφαλής της ΕΕ Όλι Ρεν, του ΕΚΤ Ζ. Κ. Τρισέ και του ΔΝΤ  Ντ. Στρος Καν, με την οποία ζητά εξειδίκευση των όρων του μηχανισμού στήριξης.

Στις 15.42 ο γενικός δείκτης καταγράφει άνοδο 1,51% και βρίσκεται στις 2.017,36 μονάδες, ενώ η αξία των συναλλαγών ανέρχεται σε 153,07 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 2,67%, ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται κατά ο,08% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης παρουσιάζει άνοδο 0,37%.

Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι Τράπεζες (+4,04%) και οι Κατασκευές (+3,08%). Αντίθετα, τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσιάζουν τα Μέσα Ενημέρωσης (-2,94%) και η Υγεία (-1,40%).

Από τις μετοχές που διαπραγματεύονται 69 κινούνται ανοδικά, 88 πτωτικά και 107 παραμένουν αμετάβλητες.