Skip to main content

Αλλαγή πολιτικής ζητά ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ

Η διεθνής οικονομική κρίση μετατρέπεται με ταχύτατους ρυθμούς σε κρίση της απασχόλησης τόνισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, ο οποίος έκανε λόγο για πολιτικές που οδηγούν τις χώρες σε ανταγωνισμό λιτότητας.
Η διεθνής οικονομική κρίση μετατρέπεται με ταχύτατους ρυθμούς σε κρίση της απασχόλησης τόνισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, γεγονός που όπως είπε οδηγεί την ανεργία σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Οι ευρωπαϊκές πολιτικές, είπε ο κ. Παναγόπουλος, οδηγούν τις χώρες σε ανταγωνισμό λιτότητας, ενώ η καταστροφή που είναι δυνατόν να επέλθει από τις πολιτικές εσωτερικής υποτίμησης θα είναι τέτοια που θα χρειαστούν πολλά χρόνια για να επιστρέψουμε στα προ της κρίσης επίπεδα.

Κατά την παρουσίαση της έκθεσης της ΓΣΕΕ για την απασχόληση, ο κ. Παναγόπουλος σημείωσε ότι δεν ήταν τα συνδικάτα οι πρώτοι που μίλησαν για τον κίνδυνο να υπάρχουν ένα εκατομμύριο άνεργοι στο τέλος του 2011.

«Η αντιμετώπιση της κρίσης δεν είναι μονόδρομος», τόνισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, σημειώνοντας ότι υπάρχουν άλλες λύσεις με βάση την αναδιανομή του εισοδήματος, αλλά και την αναβάθμιση του παραγωγικού και του τεχνολογικού υπόβαθρου της χώρας.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, αφού υπογράμμισε ότι χρειάζεται στροφή στο μείγμα των ασκούμενων οικονομικών και κοινωνικών πολιτικών, ώστε η αναδιανομή του εισοδήματος να μην αντιμετωπίζεται μόνο ως πρόβλημα δικαιοσύνης, αλλά και ως αναπτυξιακό ζήτημα όπως επίσης και τις προτάσεις για καινοτομική ανασυγκρότηση του ιδιωτικού τομέα με σεβασμό στην εργασιακή και ασφαλιστική νομιμότητα.