Skip to main content

Αλλαγή σελίδας στη ΜΕΒΓΑΛ - Νέα διοίκηση με Συμεωνίδη και Χατζάκου

Εκτός διοικητικού συμβουλίου ο Π. Παπαδάκης - Τι δηλώνει στη Voria.gr η αντιπρόεδρος Μ. Χατζάκου για τη νέα σελίδα που ανοίγει στη γαλακτοβιομηχανία.

Αλλαγή σελίδας για τη ΜΕΒΓΑΛ. Η σημερινή γενική συνέλευση της μεγάλης γαλακτοβιομηχανίας της Βορείου Ελλάδος προχώρησε στην εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου, από το οποίο απουσιάζει η πλευρά του μέχρι σήμερα προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου Πέτρου Παπαδάκη, ο οποίος ελέγχει το 43% των μετοχών της εταιρίας.

Οι κάτοχοι του 57% των μετοχών της εταιρίας (οι οικογένειες της Νίκης και της Μαίρης Χατζάκου και η Vivartia) εξέλεξαν ως νέο πρόεδρο τον Δημήτρη Συμεωνίδη –σύζυγο της Νίκης Χατζάκου- , ο οποίος επιστρέφει στη διοίκηση πέντε χρόνια μετά την απομάκρυνσή του το 2010. Αντιπρόεδρος του ΔΣ εξελέγη η κ. Μαίρη Χατζάκου και μέλη ο κ. Νίκη Χατζάκου, ο κ. Κώστας Παπαδόπουλος, γιός της Μαίρης Χατζάκου, και ο δικηγόρος κ. Γιώργος Γουλιέλμος.

Η επίσημη ανακοίνωση της εταιρίας θα εκδοθεί αύριο Πέμπτη. Σε δήλωσή της προς τη Voria.gr η νέα αντιπρόεδρος της ΜΕΒΓΑΛ κ. Μαίρη Χατζάκου σημείωσε ότι πρώτος στόχος της νέα διοίκησης είναι η διασφάλιση της βιωσιμότητας της εταιρίας. Κάτι που προϋποθέτει τόνωση της ρευστότητας και γι' αυτό –όπως λέει η κ. Χατζάκου- οι συζητήσεις που έχουν ξεκινήσει εδώ κι ένα χρόνο με το fund Sankaty, το οποίο συγκροτούν ο αγγλικός βραχίονας της αμερικανικής Bain Capital και η βρετανική Bartons, θα συνεχιστούν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τη διοικητική εξέλιξη της ΜΕΒΓΑΛ είναι ενήμερες οι πέντε πιστώτριες τράπεζες της εταιρίας –στην ουσία το σύνολο του τραπεζικού συστήματος της χώρας-, οι οποίες φέρονται να έχουν συμφωνήσει για την αντικατάσταση του Π. Παπαδάκη. Άλλωστε οι τέσσερις συστημικές τράπεζες (Eurobank, Εθνική, Alpha, Πειραιώς) έχουν προσφύγει στα δικαστήρια, επειδή το περασμένο καλοκαίρι η διοίκηση Παπαδάκη μεταβίβασε τα εμπορικά σήματα της εταιρίας σε θυγατρική της ΜΕΒΓΑΛ στη Μ. Βρετανία, παρά το γεγονός ότι ένα σημαντικό ποσοστό από την αξία τους αποτελεί μέρος των εγγυήσεων για το δανεισμό της εταιρίας.

Το 2015 έκλεισε για τη ΜΕΒΓΑΛ με πωλήσεις της τάξεως των 110 – 120 εκατ. ευρώ, τζίρος που υπολείπεται κατά 35% έναντι των 188 εκατ. ευρώ του 2010.