Skip to main content

Αλλαγή στη ρύθμιση για παραβιάσεις του ανταγωνισμού

Πρόκειται για ρύθμιση στο άρθρο 106 του πολυνομοσχεδίου που συζητά η Βουλή και αφορά σχεδόν το σύνολο των κατασκευαστικών εταιρειών.

Αλλαγή στην ρύθμιση για παραβιάσεις του ανταγωνισμού κατέθεσε η κυβέρνηση, ώστε να αίρεται το αξιόποινο μόνο για τις πράξεις για τις οποίες επιβάλλεται πρόστιμο και όχι και για τα «συρρέοντα εγκλήματα».

Πρόκειται για ρύθμιση στο άρθρο 106 του πολυνομοσχεδίου που συζητά η Βουλή και αφορά σχεδόν το σύνολο των κατασκευαστικών εταιρειών, η οποία είχε χαρακτηριστεί ως «χαριστική» για τους εργολάβους.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος ανακοίνωσε ότι σε περιπτώσεις παραβίασης του ελεύθερου ανταγωνισμού αν καταβληθεί το πρόστιμο, εξαλείφεται το αξιόποινο «για μία και μόνο πράξη», εκείνη που αφορά το διοικητικό πρόστιμο, και όχι για τα συρρέοντα εγκλήματα, μεταδίδει το naftemporiki.gr.

Υπενθυμίζεται ότι με την αρχική διατύπωση του άρθρου 106 με την πληρωμή του προστίμου επέρχετο πλήρης απαλλαγή για όλα τα αδικήματα που προκύπτουν από την πράξη παραβίασης του ανταγωνισμού.