Skip to main content

Αλλάζει η εκπαίδευση της ΕΛ.ΑΣ

Μεταρρυθμίσεις στην εκπαίδευση της ΕΛ.ΑΣ προανήγγειλε από την Ροδόπη ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Σπύρος Βούγιας. Οι αλλαγές που εξετάζονται αφορούν στην εκπαίδευση, μετεκπαίδευση, πρακτική άσκ
Μεταρρυθμίσεις στην εκπαίδευση της ΕΛΑΣ προανήγγειλε από την Ροδόπη ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Σπύρος Βούγιας. Οι αλλαγές που εξετάζει το υπουργείο αφορούν στην εκπαίδευση, μετεκπαίδευση, πρακτική άσκηση και δια βίου μάθηση των ανδρών της αστυνομίας.

Τουλάχιστον διετής θα είναι, σύμφωνα με τον κ. Βούγια, η εκπαίδευση των αστυφυλάκων, όπως συμβαίνει σε πολλές διακεκριμένες αστυνομικές ακαδημίες του εξωτερικού.

Η συγκεκριμένη μεταρρύθμιση θα βοηθήσει την ελληνική αστυνομία να εκπληρώσει το διττό της ρόλο: αποτελεσματική καταπολέμηση του εγκλήματος και της βίας και απόλυτος σεβασμός των δικαιωμάτων και των ελευθεριών όλων των πολιτών, τόνισε ο υπουργός.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Ροδόπη, ο κ. Βούγιας επισκέφτηκε μεταξύ άλλων τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, την έδρα της Σχολής Αστυφυλάκων Κομοτηνής και το κιόσκι που έχει στηθεί με αφορμή την Εβδομάδα Τροχαίας, όπου διανέμεται από υπαλλήλους της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης ενημερωτικό υλικό.